Megérkezett a frissített 5-ös BMW hosszított változata

Megérkezett a frissített 5-ös BMW hosszított változata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A modellt kifejezetten a kínai piacra tervezték, ahol sofőrös autóként használják az üzleti limuzin nyújtott változatát.

A BMW 535Le tengelytávja 3105 milliméteres, 130-cal több, mint az Egyesült Államokban és Európában használt modelleké. A gyártó számára is kiemelt fontosságú az ázsiai ország piaca ebben a kategóriában: csak tavaly 174 ezer darab "ötöst" tudtak eladni.

A megnövekedett méret nem az egyetlen különbség az európai modellekhez képest: a hajtása is egy olyan hibrid rendszer, amely kizárólag Kínában érhető el. A kétliteres, négyhengeres, benzines turbómotor összességében 292 lóerős. A sofőrös autóként is használt modellhez extra nagy panorámatető is rendelhető, akárcsak a hátsó üléseken utazók számára külön működő érintőképernyős infotainment-rendszer. Az autót hivatalosan szeptember végén mutatják be a Pekingi Autószalonon.

©

A BMW 5-ös sorozat megújult változatát 2020 májusában mutatták be. Az autó keskenyebb fényszórókat kapott, L alakú nappali menetfényekkel, de a hátsó lámpák és a hűtőrács is újak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások