Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégnél "Project Rockstar" néven emlegetett X8 M hibrid hajtása egy 200 lóerős villanymotort párosít egy V8-as benzinmotor erejével.

A jövőre várható BMW X8-as modellből egyre inkább valószínű, hogy lesz BMW X8 M változat is, amely amellett, hogy a legerősebb, a legdrágább BMW modell is lehet, ha a belépő ára a pletykák szerinti körülbelül 180 000 eurónál (65 millió forint) kezdődik majd.  

Az Autocar legfrissebb információi szerint a plug-in hibrid M változat körülbelül egy évvel a standard X8 piacra dobása után érkezik majd. A kocsiban a müncheni székhelyű cég megszokott 4.4 literes turbófeltöltős V8-as nagymotorját egyesítik egy elektromos motor erejével. 

A brit lap azt írja, hogy a kocsi 750 lóerős lehet, amelyből az elektromos motor 200 lóerő teljesítményű lesz. A plug-in hibrid rendszer valójában ma már elkerülhetetlen egy ilyen autó esetében, hogy papíron megfelelően alacsony legyen a jármű károsanyag-kibocsátása. Az ugyanakkor még nem világos, hogy a BMW egy hagyományos benzines X8 M-et is tervez-e a modellből a hibrid mellé, alacsonyabb teljesítményszinttel, de ugyanakkor alacsonyabb tömeggel.

Az X8 minden bizonnyal ugyanazt a platformot fogja használni, mint az X7-es BMW. Érdekes módon azonban ez utóbbi termékcsaládban nem lesz M-es modellt, az X7 M50i és M50d M Performance változatok a legerősebbek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások