Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

Zwack Unicum

„Egy jó baristának nemcsak jó kávét kell készíteni”

A kávéra ma nem lehet csupán reggeli rutinként tekinteni – bár valójában sosem lehetett. A kávé és annak elkészítése egy összetettebb művészet és tudomány, ami folyamatosan fejlődik. Magyarország egyik legelismertebb szakértőjével, a Bányai kávé egyik partnerével, Tóth Sándorral a baristáktól elvárt elképesztő tudásról és elvárásokról, a magyar kávéházak helyzetéről és minőségéről, valamint a kávéitalokról beszélgettünk. És megtudtuk azt is, hogy vajon rendben van-e, ha alkoholt kevernek kávéval.

Slovenian Tourist Board

Szerelem első kóstolásra: Szlovénia ízeit nem lehet kihagyni

Talán kevesen tudják, hogy a természeti kincseken vagy az aktív kikapcsolódáson túl Szlovénia igazi kulináris paradicsom: a fenntartható konyha különösen fontos a környéken, sőt, a csúcsgasztronómia is óriásit fejlődött az elmúlt években. Érdemes a Michelin-csillagos helyeket felkeresni, hogy igazán különleges kalandokkal zárjuk a nyaralást.

Slovenian Tourist Board

Tudta, hogy Szlovénia ebben is jó?

Szlovéniát az ízein keresztül ismerhetjük meg igazán, hogy hogyan találkoznak a természet szépségei a helyi alapanyagokkal. A farm-to-table-mozgalom annyit takar, hogy a kertből gyakorlatilag egyenesen a tányérunkra kerül az étel: a fenntarthatóság áll a középpontban, és hogy tudjuk, honnan érkezett a hús vagy a gomba. A helyi termelők fantasztikus hozzávalói teszik igazán különlegessé a szlovéniai utazást.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

"Bármit is csinálunk, az eladási listákat a sajtburger vezeti"

Ne süsd túl a húst, tedd finom buciba, tegyél bele egy kis szószt, esetleg adj hozzá sült krumplit – Jancsa Jani ennek a receptnek a tökéletesítésével töltötte az elmúlt évtizedet. A szakmai és üzleti siker azonban nem volt elég: társaival új receptek kipróbálására vállalkoztak, mielőtt beütött a világjárvány. A Bamba Marha alapítóival beszélgettünk arról, érdemes volt-e elhagyni a járt utat, és mi vár rájuk az újranyitás után.

1
19 20 21 22 23
53
A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes

A szív kényes alapanyag, az agy az egyik legbizarrabb, a here íze, mondhatni, kellemes

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

„Kalandra fel, lépj be az 1984 világába, és döntsd meg a diktatúrát!” – könyvheti HVG-mustra, 2. rész

„Kalandra fel, lépj be az 1984 világába, és döntsd meg a diktatúrát!” – könyvheti HVG-mustra, 2. rész

Kirúgták az olasz válogatott szövetségi kapitányát a norvégok elleni zakó után

Kirúgták az olasz válogatott szövetségi kapitányát a norvégok elleni zakó után

Ilyen egy kirándulás, amely az egész családnak szórakoztató

Ilyen egy kirándulás, amely az egész családnak szórakoztató

Fából is lehet az ablaküveg, és ez nem elírás

Fából is lehet az ablaküveg, és ez nem elírás

Orbán Viktor Franciaországban: Magyarország Brüsszel rémálma

Orbán Viktor Franciaországban: Magyarország Brüsszel rémálma

Lapszemle: Orbán Viktor Franciaországban előadta, hogy Le Pennek szurkol

Lapszemle: Orbán Viktor Franciaországban előadta, hogy Le Pennek szurkol

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

A címlapról ajánljuk