Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

T.S. Élet+Stílus

Baszkföldi kulináris világatlasz magyarokkal

Az idén hazánk is felkerült arra a világtérképre, amelyet a San Sebastian-i Gastronomika kongresszus és kiállítás rendezői rajzolnak meg évről évre. A nagyszabású rendezvény hat díszvendége közül az egyik Magyarország volt.

SzJ Élet+Stílus

Nobu San: “Elég, ha mindig az adott pillanatban a legjobb vagy” - interjú

A főzés szeretete, végtelen lelkesedés, alázat, szenvedély és egy kiváló csapat - ez a kulcsa egy sikeres gasztronómiai birodalom felépítésének – vallja Nobu Matsuhisa mester, a NOBU étteremlánc névadója és társtulajdonosa, aki a napokban Budapesten járt, s interjút adott a hvg.hu-nak a Hospice Alapítványt támogató jótékonysági vacsoraesten.

Tóth Sándor Kult

Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?

A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.

HVG Extra Business Business magazin

Különleges vándorvacsorák eldugott pesti kertekben

Eldugott kertek varázslatos díszletei között egy privát séf nyújtotta gasztroélményben elmerülni – ebből csinál itthon üzletet a Konyhakör vándorvacsorák ügynökségi formája, a Dinner club. Ma már a pop-up vacsorák mellett más események hangulatáért és ételeiért is felelnek, terveik pedig még ennél is távolabb mutatnak.

hvg.hu Kult

Itt a tuti megoldás, mit együnk a sör mellé

Mindenkivel előfordult már, hogy egy finom étel mellé sört ivott volna, de nem tudta, milyen illik hozzá. Ebben nyújt segítséget a Sörszövetség sörkalauza, amely megmutatja az egyes elő- vagy főételek, illetve desszertek mellé milyen sört érdemes választani.

hvg.hu Élet+Stílus

Sörkorcsolyázunk - recept

Tulajdonképpen bármit kinevezhetünk sörkorcsolyának, ami ízlik, egyszerű és nem kell hozzá a nagymama porcelánjával megteríteni. A sörgasztronómus szerint mindenesetre nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket, miközben drukkolunk olimpikonjainknak.

Pálmai Erika Kult

"Nincs jobb- és baloldali étterem" - portré a Kistücsök tulajdonosáról

Télen is 26-27 alkalmazott dolgozik a legendás balatonszemesi Kistücsök étteremben, amelyet 1992 óta Csapody Balázs visz. A tulajdonos nem gasztroforradalmárnak, hanem vendéglősnek vallja magát, hisz benne, hogy Somogynak van egy sajátos íze, illata. Ezt próbálja minél jobban megmutatni vendégeinek.

hvg.hu Kult

Ezek a világ legdrágább ételei és italai

Közel 15 milliós víz, hatszázezres pizza - egy online lottócég, a Lottoland állította össze azt a listát, melyen a leginkább túlértékelt ételek és italok szerepelnek a világ minden tájáról.

hvg.hu Élet+Stílus

In memoriam: Esterházy borról, gasztronómiáról

XVI. Lajos francia király 1789. július 14-én azt írta a naplójába: „semmi’ – vagyis szerinte semmi érdemleges nem történt. 2016. július 14-én aligha jegyezhette volna ugyanezt bárki, lett légyen bármiféle potentát. Annál nagyobb úgysem lehetett volna, mint aki aznap elment: Esterházy Péter, akitől augusztus 2-án vettek végső búcsút a gannai temetőben. Búcsúzunk mi is – a magunk módján.

T.S. Élet+Stílus

Költők a konyhában

Irodalom és gasztronómia - ez a kapcsolat inspirálta a Gourmand World Cookbook 2016 nemzetközi könyvdíj nyertesét. Francisco Fantini újságíró a szerzője a Cocina poética de Chile – Chile költői konyhája című kötetnek, amely a zsűri döntése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

T.Zs.-I.N. Élet+Stílus

Ütős páros: bor és mozi

Miért nem lehet papírpoharas kólák helyett elegáns, de legalábbis rendes üvegpohárból bort kortyolgatni a szélesvászon előtt? E kérdés évtizedek óta foglalkoztatja a művészetre is érzékeny borisszákat, s úgy tűnik, élelmes embereknek hála, lassan ezt a problémát is kipipálhatjuk – már Magyarországon is.

Iklódi Dóra Élet+Stílus

Ezeket eheted a VOLT Fesztiválon

A ’Mit csináljunk napközben?’, ’Melyik koncertre menjünk este?’ és ’Mit igyunk?’ kérdéseken túl mindig kardinális momentuma a fesztiválnak a ’Mit együnk?’ is. Főleg ha az ember lánya kénytelen speciális étrendet követni vagy csak egyszerűen ez az alatt a pár nap alatt is diétázni szeretne.

1
29 30 31 32 33
53
Mégsem csak pszichológia: találtak 25 gént, ami növeli a kényszerbetegség kialakulásának kockázatát

Mégsem csak pszichológia: találtak 25 gént, ami növeli a kényszerbetegség kialakulásának kockázatát

A Chef Market vette meg az egész Culinarist

A Chef Market vette meg az egész Culinarist

Tizenkétszer kisebb a munkaerőköltsége egy autó legyártásának Romániában, mint Németországban

Tizenkétszer kisebb a munkaerőköltsége egy autó legyártásának Romániában, mint Németországban

Francia filmet rendez a magyar Oscar-díjas rendező, Nemes Jeles László

Francia filmet rendez a magyar Oscar-díjas rendező, Nemes Jeles László

Sportkocsiként katapultál a legújabb 4 tonnás villany-Hummer

Sportkocsiként katapultál a legújabb 4 tonnás villany-Hummer

Hajós András: Egyedül Orbán Viktor érdeke a háború

Hajós András: Egyedül Orbán Viktor érdeke a háború

Rácz András Lánczi Tamáséknak: Tőletek, bohócok, nem félek

Rácz András Lánczi Tamáséknak: Tőletek, bohócok, nem félek

Stabilizálhatja a Közel-Keletet a váratlan fordulat Törökországban

Stabilizálhatja a Közel-Keletet a váratlan fordulat Törökországban

Megtörtént az első lépés a magyar akkugyárak magzatkárosító anyagának semlegesítésére

Megtörtént az első lépés a magyar akkugyárak magzatkárosító anyagának semlegesítésére

A címlapról ajánljuk