Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Nincs az a fennkölt tányérsznob, aki fine dining ide vagy oda, ne gyengülne el egy adag jól elkészített tojásos nokedlitől. Pláne, ha a hozzá feltétlenül dukáló fejes salátával, mostanság kovászos uborkával is kábítjuk.
Az áprilisban megnyitott Baldaszti’s Bisztró tulajdonosai a Geppetto Design Stúdiót kérték fel a belső terek elképzelésére, és arra hogy a Bisztró és a Delikátesz rész közötti kapcsolódási pontokat kigondolják.
A Baldaszti's furcsa hely, egyszerre kávéház, bisztró és bolt, beugorhatunk egy italra, süteményre, hosszasan ehetünk finomat a nap bármely szakában és otthonra is vásárolhatunk.
A legjobb éttermek és borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és felsorolni is nehéz, hogy mi minden más várja a Budai Gourmet látogatóit június első hétvégéjén a Millenáris parkban.
Évek óta folytatódik a spanyolok már-már követhetetlen térnyerése a gasztronómia világában. Megkerülhetetlenek a legjobb séfek és éttermek díjazásában. A kulinária művészei akadémiák díszdoktori címeiben, kormánykitüntetésekben részesülnek, tudományos kurzusokat vezetnek a világ legjobb egyetemein.
Nem lehet elég korán kezdeni a nyári programok tervezgetését, ezért alábbi ajánlónkban a gasztronómiai fesztiválok lelkes látogatóinak gyűjtöttük össze a szerintünk legfigyelemreméltóbb eseményeket.
A vajas kenyér nagyon egyszerű fogás, mégis megunhatatlan. A vaj krémes lágysága és íze – főleg ha igazi házi vajhoz sikerül jutni – magában is mennyei. Nemhiába fedezik fel a szakácsok is újra és újra, emelik piedesztálra, mert bizony a vaj az ételeknek is bársonyos, krémes, lágy ízt kölcsönöz.
Mi magyarok a füstölt sonkához vagyunk hozzászokva, pedig az érlelt sokkal jobb - írja a Malackaraj blog szerzője. Friss bejegyzésében beszámol egy kóstolóról, amiből kiderül, hogy mire alapozza véleményét.
Csúsztatások a tűzhelyen, avagy kulináris görbe tükör: körülnéztünk, miket s hogyan készítenek magyar ételként a nagyvilágban. Nem akarjuk senkinek elvenni az étvágyát, állítólag, így is jók. Íme az első merítés.
Csirág, nyúlárnyék vagy egyszerűen csak spárga. A nyugat-európai mellett a hazai háziasszonyok kedvence is lehetne a Homokhátságon megtermelt egészséges zöldségféle, sokan azonban még nem ismerik, pedig előétel, leves, köret és desszert is készíthető belőle.
Több tucat magyar településen fordult meg 2022-es kinevezése óta David Pressman, és tapasztalataira is hivatkozva állította, hogy az egész országot behálózza a korrupció.