Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A skót whiskyt ma jó befektetésnek tartják, mivel évtizedek múlva sem romlik a minősége, a palackozás után már nem érik tovább az ital. Manapság a legnevesebb aukciós házak árverésein több tízezer fontot, illetve eurót is megadnak érte, ami forintba átszámolva már milliókat jelent.
Nagy lett a csend, a szakma is hallgat. Pedig bő negyedéve is elmúlt már, hogy az óbudai Kéhli legendás vendéglőse az égi kocsmába költözött. Azóta minden bizonnyal Krúdyval kvaterkázik. Az alábbi írás Cecei Horváth Tibornak állít emléket.
2012 a változás éve a Hertelendy Kastélyban, távozik a séf, Stefan Gebhardt, illetve új igazgató érkezett, Ermano Bassi személyében. Természetesen megújul a konyha is.
Nagyközönség előtt először március 9-én, a Kézműves Magyar Ízek Vásárán mutatkozik be a magyar kaviár, amit a rendezvény mindhárom napja alatt meg lehet majd vásárolni.
Hatezer csokifajtát mutatnak be a csokoládé olaszországi fővárosának tartott Torinóban a hétvégén nyílt csokoládéfesztiválon, élükön a helyi specialitásnak tartott gianduiottóval. Március 11-ig várja a látogatókat a CioccolaTo nevű kiállításon és vásáron.
Bakszakáll, pozdor, téli spárga, szegények spárgája – ez mind a feketegyökér, ami az átkos ötvenes években még ugyancsak gyakran előfordult a falusi piacokon, s persze a konyhákon. Aztán amint fejlődött a szocializmus, úgy tűnt el. Mostanság viszont a csúcsgasztronómiában mutatkozik.
Hervé This, a molekuláris gasztronómia vegyész tudora oldalakon át fejtegeti a tojás titkát. Heston Blumenthal, az angol séfmágus pedig azt vallja, „a tökéletességhez nagyon rögös út vezet”. Malackarajnak úgy tűnik, elég hozzá három perc is.
Elmúltak már azok az idők, amikor a borospalackok egyen címkéin legfeljebb csak azt olvashattuk, hogy kéknyelű vagy olaszrizling. Mára dízájnos tartalmat kapott a régi mondás, miszerint jó bornak is kell cégér.
Egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthatunk el budapesti éttermekben, egységes áron, 3 ezer forintért. Az esemény március 26-tól április 1-ig tart.
Állítólag forradalmasíthatja a bortárolást és szervírozást a baszk mesterséf új borosüvege. A különleges palackot máris több díjjal ismerték el, s elég nagy az érdeklődés iránta külföldön is.
A Füleky Borászat bodrogkeresztúri épülete bejutott a világ leglátogatottabb építészeti portálja, az ArchDaily Év Épülete 2011 című versenyének döntőjébe.
Több pohár sört is kapott a nyakába Angela Merkel német kancellár, amikor egy hamvazószerdai politikai rendezvényen vett részt a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban található Demminben.
A létező legexkluzívabb ehető ajándékot ötlötte ki az ő nagy megszorultságában Malackaraj. A masnival átkötött decens csomagocska valóban nem mindennapi meglepetést tartogat.
Vannak, akiknek a negyvennapos böjt, másoknak a nagy téli töltekezések utáni fogyókúra kezdődik. Jöhetnek a húsmentes, kímélő napok, ám a kreativitásról nem kell lemondanunk, sőt. Ehhez adunk most néhány ötletet, mégpedig a Chow nevű oldal gyűjtéséből válogatva.
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy valami csak akkor lehet finom, ha jóízű alapanyagokból készül. Most némileg kiábrándít az ennikell.hu. Ugyanis könnyen lehet, hogy aromás csapdába esünk.