Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: sajttorta trükkösen

Ha idáig még nem próbálták a fenséges sajttortát, most tényleg itt az alkalom. Nem is egy, de három egyszerű csavarral sütöttük ki, amitől még csábítóbb lett ez a hagyományos, ám nálunk egyre divatosabb amerikai sütemény.

T. S. Gasztro

Gyümölcs- és zöldségkóstoló a repülőtereken

A spanyolok mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék a mesterséges hírkeltés miatt elvesztett piaci pozíciójukat az európai uniós országok gyümölcs- és zöldségpiacán. Legújabb kampányuk a legforgalmasabb repülőterekre érkező külföldi turistákat, nyaralókat célozza meg.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Evészetek völgye – szubjektív ételjelentés

Kapolcsra és környékére nem enni jár az ember, de ha már ott van, eszik is. És milyen jól teszi! A bejáratott helyeken évről évre ugyanazt kapjuk a pénzünkért. Slambuc, lángos, kolbász, zsíros kenyér és a perec. De mit főznek, esznek a völgylakók?

Sz. J. Gasztro

Gasztroturista: Lehet jót enni wellness hétvégén

Gasztronómia és wellness. Vajon hogyan viszonyul egymáshoz e kettő? A manapság egyre népszerűbb wellness hétvégék, valljuk be, rendszerint arról szólnak, hogy az egész napos punnyadást meleg vizes medencékben, szaunákban és masszázs szentélyekben óriási evésekkel kezdjük és fejezzük be, vagy éppen szakítjuk meg.

Kovács Gábor Gasztro

Japán sörforradalom

Rizs, szója, cirok – nem egy étel hozzávalói, a japánok éppenséggel ezekből is képesek sört főzni. Bár az utóbbi években mintha kezdenének rákapni az igazira.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: mákos meggyes pite

A gyümölcstölteléktől eltekintve nem egy könnyű szezonális darab ez a sütemény. Ám igazi tömör gyönyör olyan hűvös nyári napokon, mint amilyeneket mostanában élünk. A mák mindig, a meggy még kapható, tökéletes párost alkotnak.

Haulitus Anikó Gasztro

Itt a ribizliszezon - receptek

Az apró fürtökben pompázó ribizli rubin piros gömböcskéi akár egy ékszerészt is megihlethetnek. Üde, savanykás termésének kellemes pikáns íze van, és nem mellékesen ahány szem, annyi pici vitaminbomba.

life-style.hu Gasztro

Mit esznek a világ legjobb munkahelyén? - fotók

A Google a világ egyik legjobb munkahelye, ebben sokan egyetértenek, pedig azt már nem is gondolnák,milyen kiváló itt a koszt. Mi a saját szemünkkel láttuk, milyen jó dolguk van a népeknek a legendás cégnél.

Kovács Gábor Gasztro

Hányféleképpen készül a lecsó? – recept

A paradicsom és a paprika közös szerepeltetésének egyik változatát, a lecsót legtöbben hungarikumnak tartják. Annyira beépült a hazai gasztronómiába, hogy nem is gondolnánk róla, hivatalosan mindössze nyolcvan éves. Ezen a néven ugyanis először az 1930-as években említi magyar szakácskönyv.

Megyeri Zsuzsanna Gasztro

Hideg levesek forró napokra – recept

Sokan vannak, akiknek nem élet az élet leves nélkül. S most nem a fizikus-csillagászok ősleves-elméletére gondolunk, hanem arra a forró egytálételre, amiről a leves fanok azt gondolják, hogy mindig az asztalon kell lennie. De biztos, hogy csak forrón?

MTI Plázs

Génjeink miatt rendelünk pörköltet sörrel

A nyugati emberek genetikai ok miatt vágyódhatnak jobban a zsíros ételekre és az alkoholos italokra, mint a keletiek - idézte skóciai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

hvg.hu Gasztro

Keserű méz habbal

Nem is olyan régen, ha opálos sör került a poharunkba, gyanakodtunk, átvágott a csapos, döglött a hörpölnivaló. Mára megtanultuk, lehet, hogy egy jóféle szűretlennel kínálnak.

Vétek György Gasztro

Hol sörözzünk Londonban?

A brit fővárosban több mint hatezer pub van, így jó eséllyel nem kell sokat keresgélni ahhoz, hogy egy sörözőre leljünk. De valójában a helyes kérdés nem is az, hogy hol sörözzünk, hanem hogy milyen sört igyunk? Mivel Anglia a felsőerjesztésű sör hazája, ahol még mindig jelentős mennyiségben fogy, sőt reneszánszát éli az „ódivatú” ale, a választék óriási. Hetekig, akár hónapokig elsörözgethetnénk úgy, hogy mindig másfélét iszunk.

Lukács Enikő Gasztro

Hűsítő nyári koktélok – recept

Egy-egy pohár jéghideg fröccs vagy hosszúlépés segít elviselni a forró nyári estéket. De mit csináljon az, aki úgy gondolja, a szódás boron kívül is kell lennie valami esélynek az életben maradásra? Esetleg borissza létére valami változatosságra vágyik? Próbálkozzunk a koktélokkal!

T. K. Gasztro

Íme, a jó sör titka

Az 1516-os bajor sörtisztasági törvény csak azt írja elő, mi az a három összetevő, ami a sörbe kerülhet, de azt nem, hogy milyen arányban. Ebben rejlik a kis sörfőzdék nagy lehetősége.

1
145 146 147 148 149
234
Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

Sikerült tetten érni egy csalót, aki meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan veri át az embereket a Facebook Marketplace-en

Az ÁSZ szerint nem időszerű az Integritás Hatóság elnökének felmentése

Az ÁSZ szerint nem időszerű az Integritás Hatóság elnökének felmentése

Fel van adva a lecke a lakossági állampapír-tulajdonosoknak, hogy mit kezdjenek a rájuk zúduló pénzesővel

Fel van adva a lecke a lakossági állampapír-tulajdonosoknak, hogy mit kezdjenek a rájuk zúduló pénzesővel

Terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt elítélték azt a férfit, aki azt mondta magáról, szavakkal tud ölni

Terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt elítélték azt a férfit, aki azt mondta magáról, szavakkal tud ölni

Marabu Féknyúz: Rogán karanténban

Marabu Féknyúz: Rogán karanténban

Az autósok egyik szeme sírhat, a másik nevethet az üzemanyagáraktól

Az autósok egyik szeme sírhat, a másik nevethet az üzemanyagáraktól

A középiskolai felvételi eljárásba is bekavar a bombariadó

A középiskolai felvételi eljárásba is bekavar a bombariadó

Budapest nem kapja vissza a befizetett milliárdokat – mondja Sára Botond főispán

Budapest nem kapja vissza a befizetett milliárdokat – mondja Sára Botond főispán

Pálinka és muzsika – Orbán Viktornak ez jutott eszébe a magyar kultúra napjáról

Pálinka és muzsika – Orbán Viktornak ez jutott eszébe a magyar kultúra napjáról

A címlapról ajánljuk