Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az idén nyáron nagyon bejöttek az előrejelzések, így biztos, hogy augusztus utolsó szombat-vasárnapján rendesen hűsíthetjük magunkat. Egy jéghideg koktél jól jöhet. Vagy kettő.
Kas, Hag, Met - ez az a valami, amivel lépten-nyomon fesztiválozunk. Vagyis a sör, ahogy a babilóniaiak, az egyiptomiak és a germánok szólították az istenek italát, s az idők során kiérdemelte a megtisztelő folyékony kenyér titulust. Ha nem is mindennapi betevő, azért megérdemli, hogy felelevenítsük "őstörténetét".
Nagyon bejött az első idei Food Truck Show a budapestieknek. Májusban 25 ezren járultak a Dürer Parkban állomásozó félszáz guruló büféhez. Most itt a következő nagy őszi street-foodolás, szeptember első hétvégéjén a Kincsem Parkban.
Huszonöt évvel ezelőtt, a rendszerváltás után a magyar gasztronómia, vendéglátás történetében is új fejezet vette kezdetét. Ezt jelezte s jegyezte az első hazai gasztronómiai folyóirat, a Konyhaművészet megjelenése is. A lapnak tiszteleg augusztus 29-én megnyíló, november elejéig látható, új kiállításával a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
Lehet, hogy a hőmérő higanyszála még nem jelzi a nyár végét, de a piacokon lassan átveszik a főszerepet az őszi gyümölcsök. Szatmárban már ünnepre készülnek: beérett a lila színű, hamvas ruhájú szilva.
Gasterea, az asztali örömök istennője, akit Brillat-Savarin a tizedik múzsaként emlegetett, sem volt képes megvédeni az égiháborútól legfőbb letéteményeseit.
Hosszú hétvége sütemény nélkül? Na, ne. Kell valami könnyű, még nyárias, kívánatos, már-már a súlytalanságba forduló édesség. Hogy szinte lebegjen a tányér fölött. Tüllfüggöny-súlyú túrótorta, sötét tekintetű szederrel.
Az államalapítás ünnepére megújult a magyarok régi nagy kedvence, a békebeli Szent István Porter Sör. A királyi ital két rangos kísérőt is kapott, a Szent Gellért pilseni típusú világost és a Szent Imre banános-szegfűszeges búzasört.
Az idén harmadik alkalommal kerül sor Budapesten a Nemzetek Sajtversenyére, amelyen 17 ország tradicionális sajtjai versengenek, melyikük lesz 2015 legjobb sajtja, és melyik nyeri el a Magyarország Kedvenc Sajtja címet.
Szarvasgomba Ünnepet rendeznek augusztus 15–16-án Jásziványban, ahol tavaly minden idők legnagyobb szarvasgombáját találták Magyarországon. Az 1,3 kg-os példány a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba került.
Az új kínai nálunk a vietnami, legalábbis, ami a Pho-leves hatalmas rajongói táborát illeti. S persze, mert már itt vannak nekünk a többé-kevésbé autentikus levesbárok. De a vietnami konyhában azért más is van.
Először ettek űrben termesztett zöldséget a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai hétfőn. A Scott Kelly amerikai űrhajós által július 8-án elvetett római salátát fogyasztás előtt higiéniai kendővel megtisztították, majd olajjal és ecettel ízesítették.
Ha nem ostromolná a hőmérő higanyszála fölfelé a 40-et, akkor ezt a receptet igazából egy másik recepttel kellene kezdeni, nevezetesen a marhahúslevesével. Az adja meg ugyanis az ilyesfajta, nem gyümölcsből készülő tányérba valóknak a gerincét, noha fejlődéstanilag ez egy értelmetlen majdnem-metafora, hiszen a leves soha nem tartozott a gerincesek rendjébe.
A legközelebbi hétvégén sem maradnak sörös banzáj nélkül az aszfalton kánikulázó városlakók. A házigazda a 18. kerület lesz, hogy augusztus 14-16. között az első pestlőrinci Retro Sörfesztivállal feliratkozzon a fővárosi fesztiválnaptárba.
Az egyház is beszáll a sörbizniszbe, méghozzá egyből elég intenzív ízekkel. A nagy hagyományú zirci apátság egy Magyarországon rég elfeledett hagyományt, a kolostori sörfőzést éleszti fel. De hol tart most a magyar sör? Van-e még értelme a kézműves jelzőnek? Ott jártunk a Zirci Apátsági sörök első kóstolásán.