Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Fausto Di Vora tizennyolc éve dolgozik azon, hogy meggyőzzön bennünket, az olasz konyha nem csak a milánói makarónit, a bolognai spagettit, a pizzát és a tiramisut jelenti. Sőt, legfőbbként nem azt. Hihetünk neki, s nemcsak azért, mert honfitársai egy ízben már neki ítélték a világ legjobb külföldi olasz étterme címet.
A kínai konyha szerelmesei már jó néhány esztendeje felfedezték Wang Qiang tenyérnyi józsefvárosi vendéglőjét a Keleti pályaudvar közelében. S bár a külcsíny nem erre vallt, aki egyszer is járt itt, kapisgált valamit a kínai és kínai közötti hatalmas különbségről. A „mit esz, mit isz „ tipusú európaizált, sőt magyarosított menük változatait mindörökre messze elkerülve a tányéron.
Rendezvényekkel emlékeznek május 15. és 18. között Nyíregyháza 1753-as újratelepítésére, s a program részeként megrendezik a bortermeléssel foglalkozó közel 600 magyarországi település Borfalu elnevezésű bemutatóját is.
Színes és ízletes rizsfajtákat állítottak elő a tajvani mezőgazdasági kutatóintézetben a Tajnung 67 jelű változat genetikai módosításával - jelentették be a héten.
Egészségtelenek és drágák az óriási választékban kapható sós rágcsálnivalók – állapította meg a Kosár, a fogyasztók magazinja, amikor tízféle chipset és snacket tesztelt.
Az Atlanti-óceánban fekvő, közigazgatásilag Portugáliához tartozó Madeira-sziget fogalom a kifinomult ízlésű borkedvelők körében. A madeira – így, kisbetűvel – különleges, a tokaji aszúhoz hasonlító desszertbor, amely egykor szinte kizárólag az uralkodói asztalok kiváltsága volt.
Habár az Ibériai-félsziget atlanti-óceáni partján fekvő országban csaknem annyit süt a nap, mint Spanyolországban, mégsem turistásodott el annyira , mint a nagy szomszéd. Az utóbbi években kezd besorolni a kedveltebb úti célok közé.
Halak, vadak, sajtok, pálinkák, borok a javából. Borzsongás, nyitott pincék, kóstoló hegyen-völgyön – ízelítő a következő hetek gasztronómiai programjaiból.
Bár a régió első Michelin-csillagáért vívott csatát elveszítettük Prágával szemben, nemzetközi mércével mérő éttermi kalauzunk már van. Az Alexandra Kiadó Étterem és Bor Kalauzát a könyvfesztivál alkalmával mutatták be a Millenárison. Molnár B. Tamással, a tesztrendszer kidolgozójával és Christian Meyer egykori Michelin inspektorral, aki az éttermek utótesztelésében vett részt, a megjelenés alkalmából beszélgettünk.
Nem is olyan régen még egy kezünk is bőven elég lett volna arra, hogy megszámoljuk, hány vendéglátó-ipari műintézmény leledzik a Király utcában oda-vissza. Manapság háztömbnyit sem kell sétálnunk s a legkülönbfélékbe botlunk. A Magdalena Merlo történetesen kettő réginek a reinkarnációja.
Kisko García cordobai mesterszakács nemrég Magyarországra látogatott néhány napra, hogy tudását megossza számos budapesti séffel; emellett a hazai közönséget is elkápráztatta néhány ínyenc fogással. Mottója: szenvedéllyel és szerelemmel kell főzni.
A német Beck’s és az amerikai Budweiser a hírek szerint a fuzionálás lehetőségével kacérkodik. Ebben az esetben mammutok házasságára kerülne sor, ugyanis a belga InBev és az amerika Anhauser-Bush a frigy nélkül is ott van a világ öt legnagyobb sörmulticége között.
Különleges módon melegít be a Lufthansa az év egyik legnagyobb sporteseményére: a svájci-osztrák közös futball Európa Bajnokság kezdete előtt Reto Mathis mesterszakács fogásait kínálja a légitársaság tengerentúli járatain. A svájci St. Moritz-ban található La Marmite étterem szakácsa állította össze májusra és júniusra a Lufthansa First és Business Class osztályain utazók menüjét.
A méhészek, méhserfőzők Szent Ambrust választották védelmezőjükül, mert a legenda szerint csecsemőkorában méhek hordtak mézet az ajkára. Ezért lett a neve Ambrosios, azaz „Mézesszájú.” Hogy kedvelte-e a nálunk még a múlt század közepén sem ritka, de mára méltánytalanul elfeledett méhsert avagy mézsört, arról nem szól a fáma.
Hazai ízek fesztiválja, ökörsütés, birkapörkölt-verseny, és az andalúz konyha remekei. Összegyűjtöttük, milyen gasztronómiai eseményekre érdemes ellátogatnunk a következő napokban.
Az egész világon ismert és méltán népszerű mexikói konyha nálunk is hódit. A minden utcában két kínai s közte egy olasz mellett megjelentek a mexikói vagy legalábbis tex-mex büfék, éttermek.
Bíró Lajost (58 éves) a szakmában az egyik legkreatívabb magyar séfnek tartják. 2003-2004-ig nem sokszor hallatta hangját a médiában, akkor azonban – a hivatalos lelkendezéssel szembeszállva – a Torkos Csütörtök kapcsán alaposan beolvasott a hazai gasztronómia felkent prókátorainak, felkavarva ezzel az állóvizet.