hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
Kifliket kerestünk, nem a hájpolt kézműves pékségekből, csak ami az utunkba került Pesten, Budán, a környékén. Olyanokat szerettünk volna, amelyeknek ropogós a héja, puha a belseje, roppanós a csücske. Mondhatni úgyis, egyszerű, békebeli, reggelire, tízóraira, uzsonnára való péksüteményt. Az eredmény: némely terméket egyáltalán nem ajánlunk fogyasztásra. Itt a nagy kifli- és pékségteszt.
Lemezlovasból lett szakács, Franciaország helyett Debrecent választotta, a legsikeresebb éttermek közé vitte az IKON-t, rehabilitálta a debrecenit. Úgy véli, a fine dining hanyatlik, a túl elegáns éttermekre nem vevők az emberek - és nem a pénz miatt. Az V. Hertelendy Gourmet fesztivál nyomán indított interjú sorozatunk második részében Pataky Péter séffel beszélgetünk gasztronómiáról, vendéglátásról.
Ezerszáz fontba, vagyis átszámítva nagyjából 432 ezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere, amelyet egy londoni étterem séfje készített el a világ legkiválóbb minőségű és legdrágább alapanyagaiból.
Első és második fogás körettel - ezt kínálja egy euróért (valamivel több mint háromszáz forintért) egy Milánóban nyílt étterem.
Hogy egy svájci étteremben nem jönnek zavarba, ha bort kell ajánlani egy ételhez, abban biztosak lehetünk. Ám azt kevesen tudják, hogy a francia, olasz és más európai, újvilági borok mellett, a sajátjaikból is bőven válogathatnak.
Az Év sörfőzdéje a miskolci Zip's Brewhouse lett, az Év kézműves söre pedig a Távoli Galaxis - közölték a Főzdefeszt szervezői csütörtökön.
Kiosztották a legdizájnosabb éttermeknek járó díjakat – díjazták a belső tereket, az étlapokat, a kiegészítőket és a honlapokat is, az első helyeket egyaránt budapesti bárok és éttermek szerezték meg.
Az V. Hertelendy Gourmet fesztiválon jártunk szeptember végén, ahol három séf, Dejan Pavlič, Pataky Péter és a házigazda, Hampuk Zsolt húsz gourmet fogása került az asztalra. Remek borokat kóstoltunk, és nagyon jókat beszélgettünk a gasztronómia múltjáról, jelenéről, jövőjéről; megtudhattunk érdekes kulisszatitkokat és hallhattunk markáns véleményeket is. Az interjúkat egy háromrészes sorozatban közöljük, első beszélgető partnerünk Dejan, a szlovéniai Relais & Chateaux Grad Otočec séfje.
Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle - a design nagyon is ismert fogalom a gasztronómia világában. A Design Hét Budapest 2014-en október 3-12. között bőven válogathatunk a gasztronómiai kínálatban is. Van 6 tuti tippünk.
Sólet, maceszgombócos húsleves, flódni - ezt a három ételt valószínűleg az is ismeri, akinek fogalma sincs arról, mi a zsidó konyha. Gasztronautáknak pedig olyan hívószavak, amelyek nyomán bármikor a nyakukba veszik a várost.
Sörrel kampányolni nem újdonság. De a konzervatív britek nem egyszerű leitatást találtak ki, hanem egy új brandet. Igaz, hogy hamis.
A nyolcvanas évek Japánjából indult el a kezdeményezés, hogy minden év szeptember 29-én megünnepeljük a kávét, a kávékultúrát, 2009 óta pedig immár hivatalosan is megtartják a kávé világnapját. 17 meglepő ténnyel köszöntjük a kávébarátokat a jeles nap alkalmából.
Október 3. és 5. között Villányban vörösborfesztivált tartanak.
„ Sört inni és időnket vendéglőben eltölteni szakrális dolog. Pont úgy, ahogy a pap a templomban celebrálja az Úr ünnepe misét, ugyanúgy celebrálják a sörisszák is a sörcsap ünnepét” /Tomás Mazal/
Kétfajta tokajival is ünnepelte alapításának és fennállásának 150. évfordulóját az egyik legnevesebb spanyol szőlőbirtok és borászat, a Bodegas Vega Sicilia (BVS). Nem csoda, hiszen jelentős magyar érdekeltséggel rendelkezik Tokaj-Hegyalján, tulajdonolva a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészetet.
A méltán híres debreceni páros kolbász hungarikummá nyilvánításának támogatásáról döntött csütörtöki, cikluszáró tanácskozásán Debrecen város közgyűlése.
A magyarországi borágazat lobbi-erejének növeléséről tárgyalt Budapesten Jean-Paul Bachy, az Európai Bortermelő Régiók Gyűlésének (AREV) francia elnöke.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2013. szeptemberében, születésnapjának 130. évfordulóján alapított szakmai díjat egykori elnőke, a magyar vendéglátás ikonikus alakja, Gundel Károly emlékére. A díjat első ízben az idén adják át.
Bár a 23. Budavári Borfesztivál az időjárás viszontagságai miatt nem lett éppenséggel sikersztori, a szervezők nem panaszkodhatnak a lecsengésre. A fesztivál hagyományos záróakkordja hosszú évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájának segítésére szervezett jótékonysági borárverés, amely az idén minden eddigi bevételi rekordot megdöntött.
Orbán egy konferencián tart előadást, Salvininek az olasz vasúti meghibásodásokkal kell majd foglalkoznia.
A Biró Ferenc elleni egyik vád, hogy az ingatlanjára költötte a hatóság pénzét.
Egy teljes napot sem élt meg a TikTok elsötétítése az Egyesült Államokban.
Nemrég igazolta le Curtist a NER, erre jön Majka, és azt üzeni, hogy a politika megveti és kineveti az embereket.
A névtelen véleménycikk szerzője formálisan azért borult ki, mert Majka kritizálta Donald Trumpot.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.