Száztonnás daruval csinálnak légi katasztrófafilmet a Szigeten

Száztonnás daruval csinálnak légi katasztrófafilmet a Szigeten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idei fesztivál egyik látványossága lesz a brit Wired Aerial Theatre produkciója, amelyben hét méter magasra húznak fel egy 100 négyzetméteres színpadot.

Filmes trükkök, vizuális effektek és különleges légi akrobatika egyesül a brit Wired Aerial Theatre: As the World Tipped (Ahogy a világ kibillent) című produkciójában, melyet a Sziget fesztivál Nagy Utcaszínháza mutat be augusztus 8-a és 13-a között minden nap.

Valódi katasztrófafilm játszódik a levegőben az idei Nagy Utcaszínház különleges produkciójában: drámai filmes trükkök, vizuális effektek és lélegzetelállító légi akrobatika egyesül az előadásban, amely egy ökológiai krízishelyzetet mutat be. A produkció napjaink egyik legsürgetőbb problémáját, a klímaváltozást dolgozza fel látványos és humoros formában – írják közleményükben a szervezők.

"Igyekszünk felhívni a figyelmet a Love Revolution kiáltványunkban megfogalmazott, társadalmunkat sújtó problémákra, így egyebek mellett környezetünk megóvásának fontosságára. Ez az előadás a klímaváltozást helyezi középpontba sokkoló formában bemutatva annak veszélyeit. A cselekmény a koppenhágai Klímakonferenciától indul, majd igencsak felgyorsulnak az események, és bajba kerül Földünk jövője" – adnak ízelítőt.

A látványos produkcióban aktív szerepet kap egy 100 tonnás daru: ez hét méter magasra húzza fel a 100 négyzetméteres színpadot, amely az előadás során emelkedik a levegőbe és alakul át vetített háttérré. Az As the World Tipped című előadás teljes installációját és a levegőben lógó akrobatákat nyolc darab egytonnás ballaszt tartja egyensúlyban.

A Nagy Utcaszínház a Mastercard Színpad by A38 melletti réten, a Nagyszínpad utolsó koncertjei után lesz látható.