Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Többtucatnyi pedofil pap nevét hozta nyilvánosságra a washingtoni érsekség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A listán bőven akadnak olyanok, akiket szexuális bántalmazás miatt elítéltek, de később visszatérhettek szolgálatukba, ahol újra gyerekeket zaklattak.

Nyilvánosságra hozott egy listát a washingtoni érsekség, amelyen olyan papok neve áll, akik gyerekeket molesztáltak – írja az MTI. A listát az érsekség honlapján tették közzé, összesen 31 papot neveztek meg, akiket alátámaszthatóan vádolnak azzal, hogy kiskorúakat bántalmaztak szexuálisan.

Az említett papok egytől egyig az érsekség szolgálatában álltak, közülük többen azóta már meghaltak. Hárman szerzetesek voltak, akik parókián vagy iskolában szolgáltak. A listán számos olyan pap is található, akit molesztálás miatt elítéltek, illetve olyanok is akadnak, akiket megvádoltak, egy ideig "kezeltek", majd visszatértek szolgálni, ahol aztán újra gyerekeket zaklattak. Néhányukat végül eltávolították egyházi tisztségükből.

Az érsekség honlapja szerint a névsor folyamatosan bővül. Néhány nappal korábban Ferenc pápa elfogadta Donald Wuerl washingtoni érsek lemondását, akit azzal vádoltak meg, hogy belekeveredett két nagyobb pedofilbotrányba is, és segített eltussolni szexuális visszaéléseket.

Hozzászólások