„Mi nem szotyizunk, hanem makukázunk” - Majka közzétette a borsodiság himnuszát

„Mi nem szotyizunk, hanem makukázunk” - Majka közzétette a borsodiság himnuszát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Nagyot megy Majka Facebook-bejegyzése, ami a borsodiságot, mint életérzést írja le. Többek között azt, hogy egy borsodinak a Rio nem Brazíliát jelenti, hanem az ózdi diszkót, az Akropolis nem Athén teteje, hanem Kazincbarcikáé.

„Mi nem szotyizunk, hanem makukázunk vagy bugázunk, és akkor még mindig a napraforgó magjáról beszélünk. A kenyérnek nem a végét, vagy serclijét esszük, hanem a dumóját, vagy a púpját, de ugyanígy hívjuk a köldökünket is. Nem a közértben vagy a boltban vásárolunk, hanem az ABC-ben. A mi kapucnink süsü, és ha esni kezd az eső, nem csöpög, nem csepereg, hanem szemetel. Minden szénsavas üdítő kóla, gyártótól függetlenül, csupán az ízesítése számít: narancs kóla, gyömbér kóla. A kezünk, ha forróhoz ér, azt mondjuk, megsütöttük.”

És így tovább. Az ózdi származású rappar-műsorvezető egyébként a posztját Kőváry Anettől vette, aki úgy zárja sorait, hogy „az Edda Művek mindig a miénk marad, ahogy Majka is, meg Repka Attila, a Hooligans, a DVTK és a tócsni is. És a megmásíthatatlan tény, hogy sorsod Borsod”.

Majka pedig úgy kezdi a posztját, hogy ebben benne lenni nagyon menő.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások