Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azt nem tudni, hogy önmagában a kínai vakcina mellékhatásai miatt lett rosszul a férfi, vagy a két oltóanyag együttes alkalmazása a baj.

Tévedésből két különböző gyártótól származó vakcinával oltották be a vranjei Srđan Antićot – idézi a szerb 021.rs hírét a Szabad Magyar Szó. A férfi a szerb sajtónak elmondta, hogy január 28-án kapta meg a Pfizer-védőoltás első dózisát, majd három hét elteltével kapott egy üzenetet, hogy mehet a másodikért. Az oltóponton megmutatta az első oltásról szóló igazolást, beszélt az orvossal, ezt követően pedig megkapta a védőoltást. A tévedés akkor derült ki, amikor az orvos ezek után azt mondta:

Ne aggódjon, a kínai vakcina jól véd.

Antićot ezek után a vranjei egészségházba szállították, onnan pedig a helyi Közegészségügyi Intézetbe, az esetet pedig a Szerbiai Közegészségügyi Intézetnek is jelentették.

A férfi arról nyilatkozott, hogy bár már kezelték, még mindig nem érzi jól magát. Az viszont nem derült ki a hírből, hogy panaszait a kínai oltás egyébként is meglévő mellékhatásai okozzák, vagy a két oltóanyag együttes alkalmazása a baj.

Megjelent a kínai vakcina alkalmazási előírása

Beadás után gyakori mellékhatás lehet az izületi fájdalom, a láz, a hasmenés vagy a hányinger.

Hozzászólások