Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Kiválasztották azokat a magyar vörös- és fehérborokat valamint pezsgőket, amelyeket Magyarország soros európai uniós elnökségének félévében felszolgálnak a különböző EU-találkozókon és eseményeken.
A Michelin fő konkurensének számító Gault Millau étteremkalauz Budapest legjobb éttermének tartja Gerendai Károly éttermét, a Costes-t - írja a Világevő blog.
Hogy tudta-e szegény, jámbor Márton, mekkora bajt hoz a libákra, amiért az óljukba bújva próbált, szerénységgel-alázattal kitérni a püspökké választás elől, arról a 4. század óta semmilyen írás nem tanúskodik. Ám az oktondi ludak igencsak megbánhatták, hogy gágogásukkal elárulva, a toursi püspöki székbe segítették. Azóta ugyanis nincs kegyelem, Szent Márton napján pecsenyévé kell válniuk.
A Manócsomag Közcélú Alapítvány jótékonysági kezdeményezése keretében, a segitsuti.hu szeptember 20-ai internetes jótékonysági árverésén 2 millió forintot ajánlott fel egy levendulás süteményért az AXA csoport Magyarország.
Kifőzde, talponálló, piaci büfé? Tulajdonképpen bármelyik kifejezéssel illethetnénk Barcelona, sőt Spanyolország legismertebb piacán, a La Boqueria-n megbúvó El Quim ételbárt. Egy kis hely, ahol nagy szeretettel s alázattal készülnek az igazi katalán fogások a lehető legjobb minőségű, helyi, friss alapanyagokból. Nem véletlenül járnak ide a világ legjobb séfjei is, ha néhány finom falatra vágynak. Lássuk hát Ferran Adria, Joan Roca, Santi Santamaria, Sergi Arola kedvenc helyét.
Az Év bortermelője díjat idén december 3-án huszadik alkalommal adja át a Magyar Bor Akadémia az arra érdemes borásznak. A jelölések megtörténtek, s ismerté vált az öt legtöbb szavazatot kapott bortermelő személye.
Miért keresik fel turisták százezrei évente a goudai sajtpiacot? A holland farmerek Magyarország területének alig felén évente 630 millió kilogramm sajtot állítanak elő.
Az idei már a harmadik zsidó gasztronómiai fesztivál Budapesten. Az erzsébetvárosi Gozsdu udvart hét teljes napon át a tradicionális és a modern zsidó konyha ízei és illatai töltik be. Maceszgombóc, sólet, gefillte fis, flódni, kugli, Hámántáska, cimesz, kindli, humusz - a Tátsd a szád! fesztivál után mind finoman ismerős lesz.
Amikor szinte minden sarkon találunk már egy kínai gyorsbüfét, és a sushi bárok is gombamód szaporodnak Magyarországon, akár azt is gondolhatnánk, hogy ismerjük a Távol-Kelet konyhaművészetét. Ezt a tévhitet akarta eloszlatni a Marriott Hotel Peppers! étterme, amikor a Koreai Nagykövetség kezdeményezésére pár napra egy koreai vendégszakácsnak engedte át konyháját.
Skócia ráébredt, hogy övé a világ egyik legfantasztikusabb természetes éléskamrája. A helyi és regionális ételek új identitást találtak Nagy-Britannia és a világ piacain is, és előtérbe kerültek a kistermelők egyedi termékei. A szemléletváltás nyomán lassan gasztroparadicsommá lép elő, ahova már nem csak várkastélyokat nézni járnak az utazók, hanem felfedezni a helyi ínyencségeket, kóstolni és vásárolni.
Ha torta, akkor marcipán és ha marcipán, akkor Szamos. A márka neve idehaza gyakorlatilag egyenértékűvé vált a mandulás édességével. Sikerükhöz nem fér kétség, ezért úgy éreztük, érdemes őket is megkérdezni, mit gondolnak a magyar cukrásziparról?
Minden jóban van valami rossz. E mostani vállalkozásban, az Így főznek a borászok című érdekes receptkönyvben, és az a köré szervezett nagyszabású kóstolóban például az, hogy nem nekünk jutott az eszünkbe.
Az idei év kezdete nem kecsegtetett jó szőlőterméssel, a hűvös, csapadékos időjárás a tőkéket is megviselte. Egy kicsit azonban kárpótolta is a késői száraz ősszel, így több lett az aszú a tavalyihoz képest.
Ha létezik szép példája annak, hogy lehet a szegénységből erényt, az egyszerűségből, minőséget, a háztájiból kézmívességet kovácsolni, akkor erre iskolapélda a toszkán konyha.
Már szeptember végén szelíden invitáltak a várba a jó hónappal később megrendezendő szlovén borok nagyszabású bemutatójára. Nem tudtunk ellenállni, elmentünk, majd meglepődtünk.
Harminc különböző, bevásárlóközpontban vett fűszerpaprikát és paprikakrémet vizsgált az IPM fűszarpaprika-tesztjében. Az eredmények azt mutatják, hogy a vizsgált termékeknek mindössze 15 százaléka rossz minőségű vagy káros az egészségre - olvasható az interpressmagazin.hu-n.