Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes császármorzsa – recept

Egyszerű és nagyszerű. Ezzel még maga Ferenc József is egyetértene – hiszen ő császári fenségének is a kedvence volt a császármorzsa.

Tóth Sándor Gasztro

Paradicsomfesztivál a Velencei-tó mellett

Nem úgy készülnek az első pákozdi paradicsomfesztiválra, mint a spanyolországi Buñolban. A csata náluk valószínűleg elmarad. A Velencei-tó melletti község régi, hagyományos terményének szeretnének új esélyt adni. Megidézve a szokásokat, hagyományokat, amelyeknek már majdnem nyoma veszett.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: karamell a köbön

A legfinomabb desszertekben két-három textúrát és ízt is fellelhetünk. Ebből a szempontból e heti desszertünk, a karamellás pohárkrém igazán izgalmas.

V. Gy. Gasztro

Biztos, hogy csak bor?

Örvendetes, hogy egyre bortudatosabbak vagyunk, és már nem lehet lenyomni a torkunkon mindenféle lőrét. S naná, hogy elvárjuk az éttermekben a tisztességes borválasztékot. De mi a helyzet a sörrel? Hol van a sör szerepe a vendéglátásban? Illetve miként kezeli a sört a hazai vendéglátás?

life-style.hu Gasztro

A legjobb receptek sütőtökből

A narancsszínű, édeskés, krémes sütőtök igazi őszi zöldség, nemsokára be is köszönt a sütőtökszezon. Ezzel együtt jár, hogy bárhova nézünk, sütőtököt látunk, de szerencsére az árak is barátibbak. Érdemes sütőtökös receptek után kutakodni, ebben segítünk most mi is.

Izsák Norbert Gasztro

Szüret szőlő nélkül – a Tűzkő birtokon jártunk

Jóllehet egy fürt nem sok, annyi szőlőt sem vagdostak idén a csúnya, esős időben az Antinori család tolnai birtokára múlt szombaton ellátogató szüretelők, mindazonáltal ehettek-ihattak, és megismerkedhettek a kádármesterség rejtelmeivel. Mi közben csendes megfigyelőként fontos beszélgetéseket hallgattunk ki, buzgón jegyzeteltük a résztvevők megjegyzéseit, s kifaggattuk az olasz borcsalád sarját is.

hvg.hu Gasztro

Mihály napján féláron koccinthatunk

Beköszöntött a szüreti időszak, az új borra még várni kell, de szeptember 29-én, Borszűrő Szent Mihály napján újra féláron koccinthatunk Magyarország éttermeiben.

hvg.hu Gasztro

Kolbászokat és pálinkákat kóstolgathatunk a Várban

A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahol negyedik alkalommal rendezik meg a Pálinka és Kolbász Fesztivált. Idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták vendégségbe a szervezők.

Tóth Sándor Gasztro

Hamburger a halott kezében – botrányos reklámspot

Ebben az esetben nem krimiről van szó. Sőt, annál rosszabbról? – legalábbis ezt kívánja demonstrálni az amerikai egészségvédők reklámja, amely a legismertebb gyorsétteremlánc ellen irányul.

Vétek György Gasztro

Mi kerülhetett a sörbe?

Több ezer év távlatából három forradalmi időszakát jegyezhetjük fel a sörfőzés történetének. Az első 1516-ban volt, amikor törvényileg szabályozták, mi kerülhet a sörbe, a második a 19. század második felében létrehozta a nagyüzemi sörfőzést, és a harmadik, napjainkban zajló forradalom, a kézműves söröké.

hvg.hu Napi merítés

Újra elindult a Segítsüti akció

Idén már egyszer sikerrel zárult a Segítsüti akció, amelynek keretében a gasztrobloggerek által elkészített süteményekre lehetett licitálni. A licitálásból befolyt összeget akkor két koraszülött osztály kapta meg. Most ősszel újraindult az akció - olvasható az Axi's kitchen blogon.

Kádár Mónika Gasztro

Hol tart a magyar cukrászat? – 2. rész

A magyar cukrászat jelenlegi helyzetét körül járó sorozatunk következő állomása Vác. Valószínűleg, nagyon sokan maguktól is mindjárt hozzáteszik, hogy akkor: Mihályi László.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan készül a sörlepény?

Az egyik legnépszerűbb sörkorcsolya a tócsni avagy lapcsánka. Ennek továbbfejlesztett változata az alábbi sörlepény. De hogyan kell készíteni? A Serteperte blog ezt mutatja be legfrissebb bejegyzésében.

-gy- Gasztro

A nap képe: Magyarországon termő szarvasgomba 45 ezerért

Nevezik a villámok szülöttének, az erdők fekete gyémántjának vagy csak egyszerűen földi kenyérnek. Kutatják disznókkal, kutyákkal. Aranyárban mérik, ínyenceknek szánják, miközben vaddisznók, őzek, szarvasok, mókusok eledele. A vágyak titokzatos tárgyát ismerhettük meg a Hőgyészi Szarvasgomba Napokon.

Molnár Kata Orsolya Gasztro

Gasztroturista: mit együnk Kárpátalján? – recept

Új sorozatunkban egyes városok, régiók gasztronómiai jellegzetességeit gyűjtjük össze, nemcsak vendéglőkbe, de boltokba, kézműves műhelyekbe, kistermelőkhöz is bekukkantva. Elsőként a határon túlra ruccantunk, az ukrajnai Kárpátalja megyébe.

1
171 172 173 174 175
234
Megtréfálta a csúszós M5-ös az autóst, de most szerencsésen végződött a piruett – videó

Megtréfálta a csúszós M5-ös az autóst, de most szerencsésen végződött a piruett – videó

Donald Trump visszatért a Fehér Házba: letette az esküt a 47. amerikai elnök

Donald Trump visszatért a Fehér Házba: letette az esküt a 47. amerikai elnök

Csütörtökön akár 15 Celsius-fok is lehet

Csütörtökön akár 15 Celsius-fok is lehet

Megdöbbentő dolgot figyeltek meg a medúzáknál, hatékonyabb lehet tőle a szervátültetés

Megdöbbentő dolgot figyeltek meg a medúzáknál, hatékonyabb lehet tőle a szervátültetés

Toplista: ezek most a legjobb és legrosszabb új autók

Toplista: ezek most a legjobb és legrosszabb új autók

Lázár János minisztériuma nem támogatja 500 méteres felhőkarcolók építését Rákosrendezőn

Lázár János minisztériuma nem támogatja 500 méteres felhőkarcolók építését Rákosrendezőn

Budapest nem kapja vissza a befizetett milliárdokat – mondja Sára Botond főispán

Budapest nem kapja vissza a befizetett milliárdokat – mondja Sára Botond főispán

Megrángatta az ázsiai autógyártók részvényeit Trump bejelentése

Megrángatta az ázsiai autógyártók részvényeit Trump bejelentése

A WHO reméli, Donald Trump átgondolja azon döntését, hogy országát kilépteti a szervezetből

A WHO reméli, Donald Trump átgondolja azon döntését, hogy országát kilépteti a szervezetből

A címlapról ajánljuk