Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Nem úgy készülnek az első pákozdi paradicsomfesztiválra, mint a spanyolországi Buñolban. A csata náluk valószínűleg elmarad. A Velencei-tó melletti község régi, hagyományos terményének szeretnének új esélyt adni. Megidézve a szokásokat, hagyományokat, amelyeknek már majdnem nyoma veszett.
Örvendetes, hogy egyre bortudatosabbak vagyunk, és már nem lehet lenyomni a torkunkon mindenféle lőrét. S naná, hogy elvárjuk az éttermekben a tisztességes borválasztékot. De mi a helyzet a sörrel? Hol van a sör szerepe a vendéglátásban? Illetve miként kezeli a sört a hazai vendéglátás?
A narancsszínű, édeskés, krémes sütőtök igazi őszi zöldség, nemsokára be is köszönt a sütőtökszezon. Ezzel együtt jár, hogy bárhova nézünk, sütőtököt látunk, de szerencsére az árak is barátibbak. Érdemes sütőtökös receptek után kutakodni, ebben segítünk most mi is.
Jóllehet egy fürt nem sok, annyi szőlőt sem vagdostak idén a csúnya, esős időben az Antinori család tolnai birtokára múlt szombaton ellátogató szüretelők, mindazonáltal ehettek-ihattak, és megismerkedhettek a kádármesterség rejtelmeivel. Mi közben csendes megfigyelőként fontos beszélgetéseket hallgattunk ki, buzgón jegyzeteltük a résztvevők megjegyzéseit, s kifaggattuk az olasz borcsalád sarját is.
Idén ünnepli 200 éves fennállását a németek legnagyobb sörünnepe, az Oktoberfest. A világhírű sörfesztivál hagyományosan minden év szeptember harmadik hétvégéjén veszi kezdetét, és egészen október első vasárnapjáig tart a mulatozás - olvasható a Világutazó blogon.
Beköszöntött a szüreti időszak, az új borra még várni kell, de szeptember 29-én, Borszűrő Szent Mihály napján újra féláron koccinthatunk Magyarország éttermeiben.
Tokaji, egri, villányi, soproni és zalai borokkal is koccinthatnak majd az európai uniós tagállamok kormánytagjai Brüsszelben jövőre, Magyarország európai uniós elnökségének félévében.
A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, ahol negyedik alkalommal rendezik meg a Pálinka és Kolbász Fesztivált. Idén Olaszországot és nemzeti italát, a grappát hívták vendégségbe a szervezők.
Ebben az esetben nem krimiről van szó. Sőt, annál rosszabbról? – legalábbis ezt kívánja demonstrálni az amerikai egészségvédők reklámja, amely a legismertebb gyorsétteremlánc ellen irányul.
Több ezer év távlatából három forradalmi időszakát jegyezhetjük fel a sörfőzés történetének. Az első 1516-ban volt, amikor törvényileg szabályozták, mi kerülhet a sörbe, a második a 19. század második felében létrehozta a nagyüzemi sörfőzést, és a harmadik, napjainkban zajló forradalom, a kézműves söröké.
Idén már egyszer sikerrel zárult a Segítsüti akció, amelynek keretében a gasztrobloggerek által elkészített süteményekre lehetett licitálni. A licitálásból befolyt összeget akkor két koraszülött osztály kapta meg. Most ősszel újraindult az akció - olvasható az Axi's kitchen blogon.
A magyar cukrászat jelenlegi helyzetét körül járó sorozatunk következő állomása Vác. Valószínűleg, nagyon sokan maguktól is mindjárt hozzáteszik, hogy akkor: Mihályi László.
Az egyik legnépszerűbb sörkorcsolya a tócsni avagy lapcsánka. Ennek továbbfejlesztett változata az alábbi sörlepény. De hogyan kell készíteni? A Serteperte blog ezt mutatja be legfrissebb bejegyzésében.
Nevezik a villámok szülöttének, az erdők fekete gyémántjának vagy csak egyszerűen földi kenyérnek. Kutatják disznókkal, kutyákkal. Aranyárban mérik, ínyenceknek szánják, miközben vaddisznók, őzek, szarvasok, mókusok eledele. A vágyak titokzatos tárgyát ismerhettük meg a Hőgyészi Szarvasgomba Napokon.
Új sorozatunkban egyes városok, régiók gasztronómiai jellegzetességeit gyűjtjük össze, nemcsak vendéglőkbe, de boltokba, kézműves műhelyekbe, kistermelőkhöz is bekukkantva. Elsőként a határon túlra ruccantunk, az ukrajnai Kárpátalja megyébe.