Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

SZJ Gasztro

Hol együnk, ha Bombayben járunk?

Mosogatófiúként kezdett egy kis pennsylvaniai bisztróban, ma Bombay legfelkapottabb éttermeit vezeti. Rahul Akerkar séfet sztárként ünneplik Indiában.

Kovács Gábor Gasztro

Sajt a pácban – recept

A csehországi sörözők egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fűszerezett és olajban 3-4 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak. A sajtok pácolása azonban Európa-szerte elterjedt.

hvg.hu Gasztro

Bor, kolbász és kecskesajt az erdőbényei kertekben

A Bor, Mámor, Bénye szervezői az erdőbényei kertekbe invitálják a vendégeket, a rendhagyó, több helyszínen zajló fesztivál olyannak mutatja be a borvidék kultúráját, amilyen az itt élők szerint lehetne és lesz is.

Vétek György Gasztro

Az ember, aki végigitta Britanniát

Mit tehet valaki, ha nyugdíjas, szereti a sört, és történetesen Angliában él? Magához ragadja a Good Beer Guide kalauzt, és módszeresen végigissza a benne szereplő kocsmákat. Öt év alatt hétszázat.

MTI Gasztro

GasztroWerk: érzékek iskolája?

A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: tejfölös zöldbableves

A hét receptjének ezúttal egy pikáns zöldséglevest választottunk. Savanykás ízével igazán hűsítő fogás meleg nyári napokra, a hűvösebbeken pedig lélekvidító. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

Mistinguett Gasztro

Milyen a jó bor?

Olyanokat mondanak néha a szakértők, hogy X bor, Y tétel „nagy bor”. Mezei fogyasztó néha elgondolkozik ezen. Mitől nagy? A nagy jobb mint a jó? Kis bor is lehet jó? Jó bor lehet kicsi?

MTI Plázs

Nincs különbség a tojások között

Nem mutatható ki különbség a baromfi tojások minőségében és összetételében a tartási módok függvényében egy friss amerikai vizsgálat szerint - közölte a Baromfi Terméktanács (BTT).

hvg.hu Gasztro

Grillezés: mikor, mivel, mit és hogyan?

Nyáresti programként hívjuk át barátainkat grillezni: amilyen bagatellnek tűnik, olyan kellemes program tud ebből kerekedni. Ugyan egy grillparti levezénylése viszonylag kevés buktatót rejt, ahhoz, hogy valóban jól sikerült összejövetelről számolhassunk be, és vendégeink a legközelebbi invitálásunkat is elfogadják, érdemes néhány alapvető kérdést jó előre tisztázni.

MTI Gasztro

Új világcsúcs a hatvan fokos sör

Hatvan százalékos alkoholtartalmú sört sikerült főznie - vagy inkább párolnia? - egy holland serfőzdének, ami új világcsúcs sörerősségből.

SZJ Gasztro

Hol együnk Londonban? – kulináris rejtekhelyek

Az elmúlt évek során a brit főváros teljes kulináris metamorfózison ment keresztül: a gasztronómiát az éttermekben – legalábbis a jobbakban – ugyanis már réges-rég nem az olajos fish and chips, az íztelen paradicsomos bab, a zsírban úszó bacon és a különféle belsőségekkel töltött rémségek határozzák meg. London éttermei méltó riválisai a világ legjobbjainak.

Tóth Sándor Gasztro

Polipfesztivál Paul nélkül – recept

A spanyolok mindent megtettek, hogy a dél-afrikai foci-vb idején világhírűvé vált polipot megszerezzék. Egy galíciai városka gasztronómiai fesztiváljára díszvendégnek szánták.

Haulitus Anikó Gasztro

A tökéletes töltött paprika – recept

Vannak ételek, amelyeket kis tételben vagy nem lehet, vagy nem is érdemes főzni. Talán mert nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. A töltött paprika ilyen, hidegen is, melegen is nagyszerű fogás.

MTI Gasztro

A tokaji borvidékről ír a New York Times

Európa legérdekesebb borvidékei közé tartozik a tokaji régió, nemcsak az édes aszú és az egyedi száraz fehérborok, hanem különleges, zsidó, orosz, magyar és görög elemeket ötvöző történelme és kultúrája miatt is - olvasható a The New York Times hétvégi utazási mellékletében.

hvg.hu Gasztro

Nyári koktélok pirosban

A világ legtöbbet díjazott rumjából szinte születésétől fogva fogva fantasztikus koktélok készülnek.

Sz. J. Gasztro

Málta késsel-villával

Málta igen kedvelt úti cél a nyári szezonban (is). Nézzünk kicsit körül az egykori lovagok konyhájában, ahol az olasz, arab és természetesen a brit hatás is tetten érhető.

Lukács Andrea Gasztro

Amikor a sztárok kilincselnek – interjú Nobuval, a mesterszakáccsal

„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.

1
174 175 176 177 178
234
Hobo: Olyat is mondtak rám, hogy fasiszta színházban játszom, és kérdezték, nem félek-e

Hobo: Olyat is mondtak rám, hogy fasiszta színházban játszom, és kérdezték, nem félek-e

A francia másodosztályból igazolt szélsőt a Ferencváros

A francia másodosztályból igazolt szélsőt a Ferencváros

90-es évek kimaxolva: egy legendás és méregdrága Alfa Romeo 155 vár új gazdára

90-es évek kimaxolva: egy legendás és méregdrága Alfa Romeo 155 vár új gazdára

Elege lett az ápolásából, ezért ölhette meg apját az újbudai férfi

Elege lett az ápolásából, ezért ölhette meg apját az újbudai férfi

Új vezetőt nevez Nagy Márton az Államadósság Kezelő Központ élére

Új vezetőt nevez Nagy Márton az Államadósság Kezelő Központ élére

Karácsony válaszolt Lázárnak: Valaki már kapott az arab befektetőtől egy 5 ezer milliárdos csekket?

Karácsony válaszolt Lázárnak: Valaki már kapott az arab befektetőtől egy 5 ezer milliárdos csekket?

Biró Ferenc állítja, nem igaz, hogy az Integritás Hatóság pénzén felújított házban élne, de a kamerákat és a drótkerítést valóban a hivatal fizette

Biró Ferenc állítja, nem igaz, hogy az Integritás Hatóság pénzén felújított házban élne, de a kamerákat és a drótkerítést valóban a hivatal fizette

Először lesz női versenymérnöke egy Forma–1-es csapatnak

Először lesz női versenymérnöke egy Forma–1-es csapatnak

„Ez most Trump zűrös, veszélyes világa” – emésztik a világlapok az amerikai elnök visszatérését

„Ez most Trump zűrös, veszélyes világa” – emésztik a világlapok az amerikai elnök visszatérését

A címlapról ajánljuk