Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
A nemrégiben megjelent sokkoló videót ígérő alkalmazás után egy elégedetlen McDonald’s-vásárlót ábrázoló felvétellel próbálják meg elérni, hogy a gyanútlan felhasználók vírusos alkalmazást telepítsenek Facebook-profiljukba, átengedve az irányítást személyes adataik felett.
A csehországi sörözők egyik legkedveltebb sörkorcsolyája a nakládaný Hermelin, ez a vöröshagymával, fokhagymával, szemes borssal, peperoni paprikával fűszerezett és olajban 3-4 napig érlelt camembert sajt, amit friss barna kenyérrel tálalnak. A sajtok pácolása azonban Európa-szerte elterjedt.
Egy holland rovarkutató szerint a klímaváltozás leküzdésére az egyik leghatékonyabb módszer, ha drasztikusan megváltoztatjuk étrendünket, s a húsáruk helyett ízeltlábúakkal táplálkozunk.
A Bor, Mámor, Bénye szervezői az erdőbényei kertekbe invitálják a vendégeket, a rendhagyó, több helyszínen zajló fesztivál olyannak mutatja be a borvidék kultúráját, amilyen az itt élők szerint lehetne és lesz is.
Mit tehet valaki, ha nyugdíjas, szereti a sört, és történetesen Angliában él? Magához ragadja a Good Beer Guide kalauzt, és módszeresen végigissza a benne szereplő kocsmákat. Öt év alatt hétszázat.
A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.
A hét receptjének ezúttal egy pikáns zöldséglevest választottunk. Savanykás ízével igazán hűsítő fogás meleg nyári napokra, a hűvösebbeken pedig lélekvidító. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.
Olyanokat mondanak néha a szakértők, hogy X bor, Y tétel „nagy bor”. Mezei fogyasztó néha elgondolkozik ezen. Mitől nagy? A nagy jobb mint a jó? Kis bor is lehet jó? Jó bor lehet kicsi?
Nem mutatható ki különbség a baromfi tojások minőségében és összetételében a tartási módok függvényében egy friss amerikai vizsgálat szerint - közölte a Baromfi Terméktanács (BTT).
Nyáresti programként hívjuk át barátainkat grillezni: amilyen bagatellnek tűnik, olyan kellemes program tud ebből kerekedni. Ugyan egy grillparti levezénylése viszonylag kevés buktatót rejt, ahhoz, hogy valóban jól sikerült összejövetelről számolhassunk be, és vendégeink a legközelebbi invitálásunkat is elfogadják, érdemes néhány alapvető kérdést jó előre tisztázni.
Az elmúlt évek során a brit főváros teljes kulináris metamorfózison ment keresztül: a gasztronómiát az éttermekben – legalábbis a jobbakban – ugyanis már réges-rég nem az olajos fish and chips, az íztelen paradicsomos bab, a zsírban úszó bacon és a különféle belsőségekkel töltött rémségek határozzák meg. London éttermei méltó riválisai a világ legjobbjainak.
A spanyolok mindent megtettek, hogy a dél-afrikai foci-vb idején világhírűvé vált polipot megszerezzék. Egy galíciai városka gasztronómiai fesztiváljára díszvendégnek szánták.
Vannak ételek, amelyeket kis tételben vagy nem lehet, vagy nem is érdemes főzni. Talán mert nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle. A töltött paprika ilyen, hidegen is, melegen is nagyszerű fogás.
Európa legérdekesebb borvidékei közé tartozik a tokaji régió, nemcsak az édes aszú és az egyedi száraz fehérborok, hanem különleges, zsidó, orosz, magyar és görög elemeket ötvöző történelme és kultúrája miatt is - olvasható a The New York Times hétvégi utazási mellékletében.
Málta igen kedvelt úti cél a nyári szezonban (is). Nézzünk kicsit körül az egykori lovagok konyhájában, ahol az olasz, arab és természetesen a brit hatás is tetten érhető.
„Úgy csinálnak, mintha filmsztár lennék!” – viccelődött Nobuyuki Matsuhisa a Kempinski Hotelben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón, budapesti étterme beharangozójakor. Rogán Antal belvárosi polgármester s Andy Vajna filmproducer között ült a mester és mosolyogva fogadta a magyarok érdeklődését. A világhírű mesterszakácsot a hvg.hu kérdezte a sikere receptjéről.
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője egyéb információkat is megosztott az új rendszerről, például azt, hogyan tudnak majd pihenni a nem fővárosban élő, átvezényelt mentősök.