szerző:
hvg.hu

A szőlőbe már nem kell kimenni, hiszen megvan a must, az újbor. Hozzá házias jó falatok, mellé kézműveskedés, mulatság a hosszú hétvégén Etyeken, ahol a Gasztrosétány nyitott pincéi várják az "élményszüretelőket".

A pincék október 23. péntek délelőtt tíztől vasárnap délutánig fogadják a vendégeket. A kóstolások mellett lesz sajtkészítés, vajköpülés, tökfaragó verseny, kézműves foglalkozások és vásár.

Hogy jobban csússzanak a borok, mindenütt írják már az étlapot. Íme egy kis ízelítő.

Az  Aubergine pincénél padlizsán- és zakuszkakrémes szendvicset, szürke marha Csángó gulyást, csúsztatott palacsintát kínálnak az éheseknek. A Milán pincénél töltött káposztával, töltött tormalevéllel, almás pitével várják a vendégeket. A Tátrai pincészet borai mellé erdélyi ízeket ígérnek, lesz miccs, húsgombócos csorba, szarvas- és vaddisznó szalámi, de még házi csokik is. Árpás László Sonkamester pincéjénél alapállásból a 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek, nem mellékesen pedig kemencében és grillen készült ételek. A Dvorák pince nagyon ráerősít házias ételekkel helyi alapanyagokból: csirkepörkölt nokedlivel, gulyásleves, csülkös-körmös pacal, sült kolbász, cigánypecsenye.

 A Halmi pincénél könnyebb műfaj: szörpök, gyógynövényes teák, házi sütemények, lekvárok. Takácséknál palacsintázás. A Kácsor "Kíra" pincénél házi rétes, libatepertős pogácsa. Rókusfalvynál házi pogácsa, szárnyas májkrémes kenyér és sparheltban sült tök.

©

Részletek, naprakész info az esemény fb-oldalán   

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A gízai piramisoknál fog koncertezni a Red Hot Chili Peppers

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást

Az Iszlám Állam magára vállalta az oroszországi házrobbanást