Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Többek között Jézus borát is megkóstolhatták a Hotel Corinthiában immár hetedszer megrendezett monstre boreseményen az érdeklődők, akik sokféle program és több mint ezer bor között válogathattak a múlt héten.
Gárdisták írtak szakácskönyvet. Még hozzá a Vatikán őrzői adnak betekintést a „legfelsőbb” gasztronómiai kulisszatitkokba, 60 recepttel és némi intimitással a pápák, biborosok, érsekek ízlését illetően.
Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be.
Lassan megszokjuk, hogy jönnek-mennek nálunk világhírű séfek, s beállnak a mi világhírre érdemes szakácsaink mellé főzni. A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt viszont valószínűleg leginkább továbbra is csak nézhetjük a tévében. De ugyan rajta kívül kinek is lenne kedve laboratóriummá alakítani a konyháját, hogy kétnapos munkával elkészítse a világ legtökéletesebb krumplipüréjét. Vagy szokott másként is főzni?
Sajtos, tejfölös lángos, kakashere pörkölt, csirkepaprikás, pálinka – nem semmi felütés annak, aki életében nem evett még magyar kaját. Donal Skehan, az ír sztárszakács tavaly Magyarországon kezdte a forgatását egy tévésorozatnak, amelyet mostantól láthatnak a hazai nézők.
A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt. Esetleg nyúlkajaként jöhetett szóba, átvitt értelemben vad fogyókúráknál, igaziból meg a húsvéti nyuszinak. Pedig ennél jóval többre érdemes. Van pár tippünk, hogyan juthat főszerephez.
Gőzerővel folynak az előkészületek a 88. Oscar-gála utáni partira. A fogadás menüsorát immáron 22 éve Wolfgang Puck, Michelin-csillagos mesterszakács állítja össze.
Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.
Ha Csehországot és Magyarországot összehasonlítjuk, látjuk, hogy előbbi ugyan kisebb hazánknál 15 ezer négyzetkilométerrel, viszont közel 1 millióval több lakosa van. Nem is olyan számottevő különbség. Viszont ha a két ország sörpiacát vetjük össze, ahogy mondani szokás: ég és föld a különbség. A "királyi sör" viszont most a mi paklinkba került.
„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, az egri St Andrea Szőlőbirtok borásza, a budapesti Corinthia Hotelben február 26-án megrendezendő Eger – Szekszárd Bikavér Párbaj egyik szervezője.
Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.