Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Aki rákapott, aki újrakezdte és aki mindig utálta – futni kezdtünk, és ez történt velünk
Élet+Stílus

Aki rákapott, aki újrakezdte és aki mindig utálta – futni kezdtünk, és ez történt velünk

Áron egy éve kezdett rendszeresen futni, Dóra hosszú szünet durálta magát neki újra, Kata viszont sosem szeretett futni, és amikor először próbálta, gyakorlatilag összeomlott. A HVG három huszonéves újságírója néhány héttel ezelőtt úgy döntött, hogy különböző távokon benevez a Telekom Vivicittára, és – ki-ki magához képest – intenzíven edzeni kezdett. Lássuk, mire jutottak.

-in- Gasztro

VinCE 2016 – szubjektív borjegyzet

Többek között Jézus borát is megkóstolhatták a Hotel Corinthiában immár hetedszer megrendezett monstre boreseményen az érdeklődők, akik sokféle program és több mint ezer bor között válogathattak a múlt héten.

hvg.hu Gasztro

Zarándokút a borospincében

Hazai és világviszonylatban is egyedülálló az abasári Pálinkás Pincészet, átvezet rajta Közép-Európa zarándokútja, a Mária út.

Tóth Sándor Gasztro

A pápák kedvenc ételei

Gárdisták írtak szakácskönyvet. Még hozzá a Vatikán őrzői adnak betekintést a „legfelsőbb” gasztronómiai kulisszatitkokba, 60 recepttel és némi intimitással a pápák, biborosok, érsekek ízlését illetően.

hvg.hu Plázs

Íme a legjobb magyar éttermek

Február 29-én átadták az idei Dining Guide-díjakat a legjobb éttermeknek és legjobb séfeknek. Az élbolyban nincs nagy meglepetés, a Michelin-csillagosok arattak, de bekerült néhány új hely is top 10-be.

Marton Levente Gasztro

A szuperséf otthon - recept

Lassan megszokjuk, hogy jönnek-mennek nálunk világhírű séfek, s beállnak a mi világhírre érdemes szakácsaink mellé főzni. A csöndesen, de megátalkodottan excentrikus Blumenthalt viszont valószínűleg leginkább továbbra is csak nézhetjük a tévében. De ugyan rajta kívül kinek is lenne kedve laboratóriummá alakítani a konyháját, hogy kétnapos munkával elkészítse a világ legtökéletesebb krumplipüréjét. Vagy szokott másként is főzni?

-gy- Gasztro

Mit evett a sztárszakács Budapesten?

Sajtos, tejfölös lángos, kakashere pörkölt, csirkepaprikás, pálinka – nem semmi felütés annak, aki életében nem evett még magyar kaját. Donal Skehan, az ír sztárszakács tavaly Magyarországon kezdte a forgatását egy tévésorozatnak, amelyet mostantól láthatnak a hazai nézők.

Haulitus Anikó Gasztro

A sárgarépa nem csak nyúlkaja – tökéletes recept

A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt. Esetleg nyúlkajaként jöhetett szóba, átvitt értelemben vad fogyókúráknál, igaziból meg a húsvéti nyuszinak. Pedig ennél jóval többre érdemes. Van pár tippünk, hogyan juthat főszerephez.

hvg.hu Vállalkozás

Májusban nyílik Jamie Oliver budapesti étterme

Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.

hvg.hu Gasztro

Villány fehérben is

Bemutatókkal, mesterkurzussal és fehér borokkal is készül a Villányi borvidék a közelgő VinCE Budapest Wine Show-ra.

hvg.hu Gasztro

Háromszoros sommelier bajnok

Szik Mátyás sorozatban harmadszor nyerte el a bajnoki címet a vasárnap Budapesten megtartott Magyar Sommelier Bajnokságon.

K.G. Gasztro

Kicsik és nagyok a sörpiacon

Ha Csehországot és Magyarországot összehasonlítjuk, látjuk, hogy előbbi ugyan kisebb hazánknál 15 ezer négyzetkilométerrel, viszont közel 1 millióval több lakosa van. Nem is olyan számottevő különbség. Viszont ha a két ország sörpiacát vetjük össze, ahogy mondani szokás: ég és föld a különbség. A "királyi sör" viszont most a mi paklinkba került.

hvg.hu Gasztro

Külön, és mégis együtt – Bikavér párbaj

„Nem Szekszárddal, hanem a régi típusú bikavérekkel hadakozunk” – állítja ifjabb Lőrincz György, az egri St Andrea Szőlőbirtok borásza, a budapesti Corinthia Hotelben február 26-án megrendezendő Eger – Szekszárd Bikavér Párbaj egyik szervezője.

hvg.hu Gasztro

KávéBár hétvége a Nagykörúton

Ötven kiállító, több száz termék, megannyi kóstoló, látványos bemutatók, országos versenyek és érdekes előadások - immáron hetedik alkalommal rendezik meg február 20-21-én a hazai kávé-és bárvilág meghatározó eseményét a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

1 2 3 4 5 6 7
234
Szárnyal az arany és a frank árfolyama, öntik a piacra az amerikai államkötvényeket, zuhan a dollár

Szárnyal az arany és a frank árfolyama, öntik a piacra az amerikai államkötvényeket, zuhan a dollár

Leesett egy férfi az Erzsébet hídról, nem tudták újraéleszteni

Leesett egy férfi az Erzsébet hídról, nem tudták újraéleszteni

Két éve nem hajtja végre a kormány a strasbourgi bíróság ítéletét, hogy tegye igazságosabbá a választási rendszert

Két éve nem hajtja végre a kormány a strasbourgi bíróság ítéletét, hogy tegye igazságosabbá a választási rendszert

Rémálommá válhat az Egyesült Államokba az utazás, ha nem készülünk fel rá

Rémálommá válhat az Egyesült Államokba az utazás, ha nem készülünk fel rá

Hadházyék a jövő héten az Erzsébet híd után a Várba vonulnak

Hadházyék a jövő héten az Erzsébet híd után a Várba vonulnak

Hat gyilkosságért ítélték el, tizenhatot vallott be, hamarosan akár szabadlábra is kerülhet a szlovák alvilág legismertebb maffiózója

Hat gyilkosságért ítélték el, tizenhatot vallott be, hamarosan akár szabadlábra is kerülhet a szlovák alvilág legismertebb maffiózója

Ehhez képes az új Bond smafu: megvan, ki lehet az új Mr. Darcy

Ehhez képes az új Bond smafu: megvan, ki lehet az új Mr. Darcy

Az űrből pottyant lány megismeri a budapesti rögvalóságot Erdős Virág új regényében

Az űrből pottyant lány megismeri a budapesti rögvalóságot Erdős Virág új regényében

Benyújtotta a fellebbezését Marine Le Pen

Benyújtotta a fellebbezését Marine Le Pen

A címlapról ajánljuk