hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
„A probléma nem az étteremkalauzzal van, hanem azzal a világgal, amelyet maga körül generál. Az ostobaság vele együtt jön be az ajtón”- nyilatkozta Julio Biosca a minap az El País-nak.
24. alkalommal osztották ki az Év Bortermelője címet. A Magyar Bor Akadémia által gondozott díj idei nyertese a szekszárdi "rozékirály" lett.
London, Madrid, Dublin, Bécs és számos európai nagyváros után most Budapestre is megérkezett a BARFLY-Cocktail Trip. Az első turné december 4-én volt, ma este héttől indul a következő. Úgy,hogy még be lehet csatlakozni, hosszú az éj.
Gerendai Károly új éttermet nyit, a Costes Downtown tavasztól fogad majd vendégeket a belvárosi Vigyázó Ferenc utcában nyíló Prestige Hotelben – közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sziget főszervezője megtartja a Ráday utcában található Michelin-csillagos Costest is, de csak átmenetileg, így az új nyitás tulajdonképpen költözést jelent majd.
„Az a legköltségesebb ostobaság, ha szenvedélyesen hiszünk egy nyilvánvalóan hamis dologban”- jelentette ki H.L. Mencken író, amikor végre 1933. december 5-én az amerikai szenátus megsemmisítette a Volstead törvényt.
Szó sincs róla, hogy megint prédikáljunk, milyen egészséges az alma. Ezt remélhetőleg már mindenki tudja. De meglepetéseket még tartogatunk. Ebből az összeállításból sok minden kiderül.
A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja, sőt, néhányat a legrosszabbak közé sorol egy brit étteremkalauz, amely szerint a hírességek inkább az étteremláncaik terjeszkedésével, és nem az ételek minőségével vannak elfoglalva.
Magyarország főzdéi immáron ötödszörre készítik el közösen az Év pálinkáját, ezúttal almából. A különleges házasítást tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg először a közönség.
Két hete tesztüzemben működik már a Szamos 25. üzlete, amelyet Bécsben nyitottak. A vendégeket Zsolnay-készlet várja az új cukrászdában, egyelőre az Esterházy-torta fogy a leginkább.
Mediterrán ízek és magyar alapanyagok kombinációja – ez Leonardo di Clemente konyhája, hazánk egyik legelegánsabb szállodájának éttermében. A dél olasz származású séf közel két éve költözött Magyarországra, munkáiban egy kis japán hatás is érződik, miközben imádja a magyar pirospaprikát és a libamájat. Egy különleges kreáció apropóján beszélgettünk vele, saját teakeverékükhöz álmodott magyar-olasz ihletésű fogást, és még csak nem is titkosította a receptet.
Ma már számos példa akad a nagyvilágban, hogy a kortárs kiállitásoktól, divatbemutatókon át a legütösebb koncertekig, mi mindent fogadnak be templomok is.Gyorséttermet nyitni egy székesegyházban, azonban elég vad ötletnek tűnik.A McMass néven indult közösségi finanszírozási projekt kezdeményezői pont erre gondoltak.
Nincs karácsony Magyar Ízek Vására nélkül. Hatvan hazai és határon túli kézműves termelő költözik a belvárosi Erzsébet térre december 12-23. között, hogy megmutasson mindent, mi szem-szájnak ingere.
Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.
Francesco Bottura, Thomas Keller, Luis Aduriz, Helena Rizzo, Gaston Acurio és más, hasonlóan világhírű séfek hétfőtől az eBay-en. Akinek van minimum 100 fontja, kezdheti a licitet receptjeikre.
A déligyümölcsöknek is helye van a természet patikájában, de nem hiába a mondás, hogy,,napi egy alma az orvost távol tartja”. Így télidőben különösen. Az sem baj, ha az orvosság ízlik.
Egy évvel ezelőtt alakult a Nárcisz Asztaltársaság. Tavaly decemberben hét étterem fogott össze, hogy heti egy menü árával támogassa a Magyar Hospice Alapítványt. A virág, mely az egész világon a súlyos betegekkel foglalkozó intézmények szimbóluma, kinyilt: az adományokból az óbudai Hospice Házban egy betegszoba egész éves fenntartását tudják fedezni.
A mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora nyerte a magyar borok közül elsőként az Ontario tartománybeli Vaughanban székelő Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég Top Imported White Wine of Canada (Kanada legjobb import fehérbora) díjat – közölte az ottawai magyar nagykövetség.
Összesen 145,2 kilós az a mangalica kabátszalonna, amellyel a szihalmi hentes kápráztatta el a Heves megyei falu disznótorának vendégeit. Ezzel új Guinness-rekordot állította fel. Virág Dénes 2010-ben is csúcsot döntött már, akkor 112,1 kilós szalonnát készített – írja a heol.hu.
Fogadjunk, sok férfi álma, hogy neje őnagysága felszólítsa, a lehető legrövidebb idő alatt igyon meg pár doboz sört, mert szükség lenne a konyhában a göngyölegre.
A világ különböző pontjairól érkeztek a minap Michelin csillagos séfek Budapestre, a Sofitel Budapest Chain Bridge meghívására. Alain Caron, Patrick Jeffroy és Chris Salans főzőkurzusán jártunk, ahol egy kacsamáj receptet is bezsebeltünk.
Orbán egy konferencián tart előadást, Salvininek az olasz vasúti meghibásodásokkal kell majd foglalkoznia.
A Biró Ferenc elleni egyik vád, hogy az ingatlanjára költötte a hatóság pénzét.
Nemrég igazolta le Curtist a NER, erre jön Majka, és azt üzeni, hogy a politika megveti és kineveti az embereket.
A koncepciótervek már készen vannak, 2026-ban kezdődhet a Városháza Park kialakítása.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.