Iskolák mellett is nyílnak nemzeti dohányboltok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a trafiktörvény egyik leghangsúlyozottabb célja a fiatalkorúak egészségének védelme, azt nem tiltja a jogszabály, hogy iskola mellett legyen dohánybolt, így aztán lesz is. Nem is egy helyen – írja a 444.hu.

Bár már a trafiktörvény megszületése óta hangsúlyozzák, milyen fontos a fiatalkorúak egészségének védelme, iskolák mellett is nyílnak majd nemzeti dohányboltok – számolt be a 444.hu.

Ezek a boltok eredetileg olyan zárt, kívülről elhomályosított üzletek lettek volna, ahová fiatalkorúak egyáltalán nem mehettek volna be, ehhez képest most már fagylaltot is árulhatnak majd a dohányboltok – emlékeztet a lap.

A törvényben csak az szerepel, hogy közoktatási intézményekben nem lehet majd trafikot nyitni, arról nincs szó, hogy közvetlenül mellettük lehet-e.

A laphoz ugyanakkor több olyan információi is befutott, mely bizonyítja, hogy iskolák mellett is nyílnak majd ilyen üzletek. Ilyen dohánybolt nyílik majd Kismaroson, a XI. kerületben, illetve a II. kerületben, a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium mellett.