Lázár: Vérszemet kaptak a terroristák

Lázár: Vérszemet kaptak a terroristák

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Terrorellenes koordinációs szervezet jön létre, ha kell akkor Paks miatt bíróságra megy a kormány. Lesz új nemzeti könyvtár, és kiderült Lázár János szerint L. Simon Lászlónak inkább a költészettel kellene foglalkoznia, és nem az üzlettel.

A kormány szerdán éjszakába nyúló ülést tartott, a döntésekről számolt be Lázár János.

Terrorellenes koordinációs szervezet jön létre

A magyar kormány meggyőződése, hogy a párizsi merénylet minden magyar elleni támadást jelent. Az illegális bevándorlást kihasználva sok terrorista jelent meg Európában, de a kormány szerint Magyarország Európa legbiztonságosabb országa lett többek között a kerítésnek köszönhetően.

A kormány ugyanakkor felállít egy terrorellenes koordinációs szervezetet, aminek az a dolga, hogy a belbiztonsági szervek munkáját összehangolja.

Lázár megint hangsúlyozta, hogy Magyarország a végletekig fog ragaszkodni ahhoz, hogy a bevándorlás kontrollált keretek között történhet, de úgy, hogy az kötelezettséget ne rójon az országra. Azaz Németország szerinte meghívhatja magához a bevándorlókat, de akkor minden kötelezettséget nekik kell állniuk.

Má' miért ne üzletelhetnénk az oroszokkal?

A miniszter beszélt arról is, hogy Brüsszel elmeszelte a paksi bővítést. 2013 novemberében a kormány tájékoztatta az Európai Bizottságot a magyar-orosz kétoldalú megállapodásról. Majd két évvel később jutottak el arra, hogy kétséges ez a megállapodás – mondta Lázár.

Ez nem politikai, hanem kereskedelmi vita

 - mondta Lázár, aki szerint ezzel Paks II. a megvalósítás útjára lépett.

A miniszter szerint azt fogják tisztázni, hogy Magyarországnak igenis joga van Európán kívüli országokkal üzleti kapcsolatot létesíteni, így az oroszokkal, kínaiakkal, vagy éppen az arab országokkal.

Ha mégsem sikerülne a bizottsággal megállapodni, akkor a kormány bírósághoz fordul.

Ki az a titokzatos 222 ember?

Lázár szerint a földárverések nyugodtan zajlanak, és elismerte, van 222 ember, aki nem magyar nevű, de igazából magyar Lázár szerint, és vehetnek földet. De nem árulta el, hogy kikről lehet szó. A jövőben kétfajta mintagazdaság lesz: állami tulajdonban lévő vállalkozások, valamint az adott termékláncot lefedő társaságok.

24 milliárd a BKV-nak, új nemzeti könyvtár

Az állam átutalt 24 milliárdot a fővárosnak, és további tárgyalások lesznek a hosszú távú finanszírozásról.

Új nemzeti könyvtára lesz Budapestnek, mégpedig a Palotanegyedben a Magyar Rádió épületénél.

2020-től Budapest és Pest megye szétválhat (Hogy miért kell szétválnia Budapestnek és Pest megyének, arról itt olvashat bővebben)

L. Simont nevelgeti Lázár

Mesterházy Attila azt próbálta meg megtudakolni az elmúlt napokban, hogy az államtitkárok családtagjai milyen állami támogatásokban részesültek. Lázár úgy válaszolt, a Miniszterelnökségen Kis Miklós államtitkár kapott uniós támogatást, mert szamócaföldje van, ahogy L. Simon László volt cége 2009-ben szintén kapott.

Lázár János egyébként arra próbálja rávenni L. Simon Lászlót, hogy inkább a költészettel foglalkozzon, mint az üzlettel.

Giró-Szász Andás jön-megy, most éppen olyan, mintha jönne – mondta egy kérdésre.

Hozzászólások