Ezeknél a láncoknál fizetik meg a legjobban a dolgozókat

Ezeknél a láncoknál fizetik meg a legjobban a dolgozókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Aldinál a legjobb pénztárosnak lenni, de a többi multi is rendesen fizet, mert kevés a munkaerő.

A céges beszámolók alapján írta meg az Index, hogy ma az Aldinál, a Lidlnél és a Metrónál keresnek legjobban a kereskedelmi dolgozók.

A magyar cégek – a CBA, a Reál, a Coop, a G'Roby és a Manna – kereseti viszonyait nem lehetett összehasonlítani a multikéval, mivel ezek általában franchise rendszerben működnek, így boltonként eltérhet a bérezés. Mint az Index megjegyzi, a Figyelő tavalyi cikke szerint a CBA fizet a legkevesebbet, de a cég ezért a megállapításért perrel fenyegette meg a lapot, mivel nem értett egyet a módszertannal.

A jelenlegi adatok szerint a Lidl árufeltöltői, illetve pénztárosai 246 856 forintos bruttó fizetést kapnak havonta, amihez műszakpótlék, vasárnapi pótlék és bérlettámogatás is jár.

Az Aldinál kicsit kevesebbet kapnak az árufeltöltők, a pénztárosok viszont akár 296 300 forintot kereshetnek. A Tescónál 176 ezer forint jelenleg a fizetés, vidéken valamivel kevesebb.

Az Auchan, illetve a CBA nem szolgáltatott konkrét adatokat, de minden hálózatnál volt béremelés az utóbbi időben. Ennek oka az egyre súlyosbodó munkaerőhiány. A múlt héten egyébként a Lidl keltett komoly feltűnést egy álláshirdetéssel.

 

Főpénztárost keres a Lidl: Havi 304 ezer bruttó és némi plusz

Az üzletlánc honlapján megjelent álláshirdetés szerint szombathelyi egységükbe keresnek főpénztárost. Ebben a pozícióban a jelenleg elérhető legmagasabb havi bruttó alapbér: 304 000 forint. Ami a pótlékokkal együtt szép nettó összegre jön ki.

Hozzászólások