Elegük lett a velenceieknek a turistahordákból

Elegük lett a velenceieknek a turistahordákból

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Túl sokan érkeztek Velencébe, a karnevál alatt már nem mindenkit engednek be a városba.

Elegük lett a velenceieknek a turistákból: a város karneváljának szervezői úgy döntöttek, hogy csak 11 ezer látogatót hajlandóak beengedni. A rendőrség és a városvezetés azt közölte: akár 20 ezer turistát is kitilthatnak a legzsúfoltabb helyekről.

Több helyi azt kéri a városvezetőktől, hogy 25 ezer embernél több egy nap ne lehessen a Szent Márk téren. Luigi Brugnaro polgármester arról beszélt: már az is nagy nyereség volt a városnak, hogy a tér vizeiről tavaly novemberben kitiltották a legnagyobb hajókat.

Nem Velence az egyetlen város, ahol a lakóknak elegük van a turistákból. Barcelonában rendszeresen tüntetnek a túl sok látogató ellen, Amszterdam polgármestere is besokallt már, Dubrovnikban pedig a belvárosba érkező turisták számát korlátozták.

Velence történelmi belvárosából tömegesen költöznek el az emberek, 1990-ben még 175 ezren laktak ott, 2016-ban pedig már csak 55 ezren. Eközben viszont a város a turizmusból tud megélni, az elmúlt években már közel 30 millióan érkeztek oda évente.

Hozzászólások