Videó: Így vitték el a korrupt pénzügyőrt és társait

Videó: Így vitték el a korrupt pénzügyőrt és társait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magánnyomozók szereztek olyan adatokat egy pénzügyőr őrnagy segítségével, amelyekhez törvényesen nem juthattak hozzá. A nyomozó ügyészség kilenc embert gyanúsít, hármuk letartóztatását indítványozták.

Ügyészségi nyomozók vitték el a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának épületéből a felderítő osztály volt vezetőjét – írta meg tegnap az Index. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség most bejelentette: kilenc embert gyanúsítanak, közülük háromnak a letartóztatását indítványozzák.

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint egy már nyugdíjas rendőr és egy másik férfi, mint magánnyomozók, a bűnügyi hatóságoknál fennálló kapcsolataik – köztük egy pénzügyőr őrnagy – segítségével olyan adatokat szereztek be, amelyekhez törvényesen nem juthattak volna hozzá. A hivatalos személyek a rendelkezésükre álló hivatali adatbázisokban végeztek lekérdezéseket, jogtalan előnyökért cserébe.

A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival együttműködve több helyszínen is kutatást tartottak. A megalapozott gyanút alátámasztó bizonyítékokat – okiratokat, elektronikus adathordozókat, mobiltelefonokat –, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt foglaltak le.

Hozzászólások