Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nehéz nem felfedezni a rosszindulatot a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa szerint.

E heti ülésén sem tűzte napirendjére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Budapest FM 92,9 MHz közösségi rádiós pályázat, vagyis a Klubrádió ügyét – írja a Media1. A Médiatanács hivatalos napirendje is ezt erősíti, mely szerint különböző egyéb ügyekkel foglalkoztak, de a 92,9 ügyével nem. A Klubrádió pályázata az egy héttel ezelőtti napirendről is lemaradt.

Nehéz nem felfedezni a rosszindulatot a grémium részéről, hogy tovább váratja a rádió több százezres közönségét a döntéssel

– értékelte a hírt Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa a Media1 megkeresésére. A frekvenciáért ugyanis egyetlen pályázó pályázata van csak versenyben, arról kellene döntenie a Médiatanácsnak. Miután azonban ez most sem történik meg, a Klubrádió újabb egy héten át lesz csak az interneten elérhető.

Hogyan hallgatható a Klubrádió most, akár az FM 92,9-en is?

Sosem szerettek volna még annyian internetes rádiót hallgatni Magyarországon, mint most.

Ahogy arról beszámoltunk, kacifántos jogi hercehurca dőlt el, hogy a Klubrádiónak be kell fejeznie rádiószolgáltatását a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián. A Fővárosi Törvényszék pontosan három hete utasította el a csatorna keresetét a frekvenciajogosultság ügyében. Arató ezután azt mondta, így legjobb esetben is májusban térhet vissza a rádió az éterbe.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly szeptemberben jelentette be, hogy ismételt jogsértés miatt nem újítja meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét, arra hivatkozva, hogy a rádió 365 napon belül kétszer is megsértette ugyanazt a jogszabályi előírást. Szerintük függetlenül a jogsértés súlyosságától a törvény nem ad mérlegelési lehetőséget az NMHH Médiatanácsának: ha a rádió jogsértéssel működött, kizárt a hosszabbítási kérelem kedvező elbírálása. Arra hivatkoztak: a rádió nincs elzárva attól, hogy sikeres pályázati részvétel után tovább szóljon.

Visszaszámolnak: éjfélkor a Klubrádiónak kell lekapcsolnia saját magát

Összegyűltek a munkatársak a Klubrádió óbudai stúdiójában, együtt várják az éjfélt, amikor a csatorna analóg sugárzása megszűnik az eddig ismert módon, a Budapest FM 92,9 MHz-es frekvencián. A szerintük jogszerűtlen bírósági döntést maguknak kell végrehajtaniuk, szó szerint lekapcsolják saját adásukat. A sajátos szilveszterre hajazó utolsó vasárnapon a műsorvezetők és a hallgatók a műsorokban nosztalgiázva búcsúztatták az ismerős csatornájukat.

Hozzászólások