Végre! Függőleges kert is lesz a magyar luxus plázában

Végre! Függőleges kert is lesz a magyar luxus plázában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

Budapest XII. kerületének szívében épül a WING Zrt. fejlesztésében a 2012 őszén megnyíló Hegyvidék Központ.

Budapest XII. kerületének szívében épül a WING Zrt. fejlesztésében a 2012 őszén megnyíló Hegyvidék Központ. A fejlesztő szerint különlegessége a szolgáltatásközpontúság és az exkluzivitás lesz. A cél, hogy mindenből a legjobbat, legszínvonalasabbat nyújtsa. A vállalat nem közölt részleteket a finanszírozásról.

Kívülről ilyen lesz a központ
©

A központ méretét tekintve, a hasonló funkciójú létesítmények között a kisebbek közé tartozik. Tervezett különlegessége a liftfalon térben végigfutó növényzet, az úgynevezett "vertical garden", ami természet közelivé teszi és otthonossággal tölti meg a teret, valamint esztétikai szempontból is egyedi élményt nyújt. Újrahasznosítják az esővizet az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez. A meleg víz jelentős részét napkollektorok biztosítják. A környezetkímélő közlekedés elősegítésére kerékpártárolót alakítanak ki a mélygarázsban.

Belső látványkép a terveken a függőleges kert egy részével
©

A fejlesztő előzőleg felmérést végzett a megcélzott közönség körében. Legnagyobb számban bankot, a hivatalos ügyintézés feltételeit, drogériát, pékséget, kávézót, patikát, szupermarketet és virágüzletet szeretnének. Ott nyílik a kerület legnagyobb CBA Prima szupermarketje és egyik legnagyobb OTP Bank fiókja, ahol lesz Private Banking szolgáltatás is. A kétszintes mélygarázsban nagyszámú parkolóhely áll majd rendelkezésre. A vendégeket 3 kereskedelmi szinten megközelítőleg 50 üzlettel és szolgáltatással várják.