Négy évre javítóintézetbe kerül a szüleit megkéselő lány

Négy évre javítóintézetbe kerül a szüleit megkéselő lány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gyerek apját mellbe, mostohaanyját pedig vesén szúrta.

A Budapest Környéki Törvényszék ítélete szerint négy évre javítóintézetbe kerül az a fiatal lány, aki megkéselte apját és nevelőanyját egy évvel ezelőtt a Pest megyei Csemőn.

A fiatal lány 2019. január 24-én meg akart szökni csemői otthonából, majd amikor ez nem sikerült, szóváltásba keveredett egyik családtagjával, majd "megöllek titeket!" felkiáltással kést fogott, és édesapját egyszer mellbe, az ő segítségére siető mostohaanyját pedig egyszer vesetájékon szúrta.

A lányt végül a megsérült apja és egy másik ember fegyverezte le, a kiérkező hatóságok a lányt előbb egy ceglédi, majd egy fővárosi pszichiátriára szállították, később javítóintézetbe került.

A fiatal lány és ikertestvére viselkedése miatt a sértettek korábban már többször pszichiáterhez fordultak, ennek annyi eredménye lett, hogy nyugtatót írtak fel a gyerekeknek. A szülők többször hívtak mentők, rendőrt, már 2018 őszén kérték a gyámhivatalt, hogy a gyerekeket helyezzék el a családtól máshová. A késelés előtti hetekben többször intézkedett a családnál a gyámhatóság és a rendőrség.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében a lányt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek mondta ki, és 4 évre elrendelte javítóintézeti nevelését. A vádlott legkorábban a javítóintézeti nevelés felének letöltése után bocsátható el ideiglenesen az intézetből.

Az ítélet ellen nem fellebbeztek, így az jogerős.

Hozzászólások