Karácsony bemutatott egy térképet, ami szerint a kínai egyetem mégis a Diákváros területén lesz

Karácsony bemutatott egy térképet, ami szerint a kínai egyetem mégis a Diákváros területén lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A főpolgármester szerint a terven, ahova a kínai egyetemet berajzolták, eredetileg diákszállás és a Diákváros irodái szerepeltek.

Örülök, hogy a határozott kiállásunkkal sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt a ferencvárosi Diákváros ügyében. De még nem eléggé

– írta Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a Facebookon csütörtök este.

A vita a kormány és Karácsony között azzal indult, hogy a főpolgármester arról írt, félő, hogy a kínai Fudan Egyetem ideköltöztetése veszélyeztetni fogja a Diákvárossal kapcsolatos terveket. Kedden már olyan hírek is érkeztek, hogy a kormány gyakorlatilag törölte a Diákváros tervét, amire a Miniszterelnökség közölte, hogy továbbra is tervezik megépíteni a Diákvárost, benne a Fudannal.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatót tartot és úgy tűnt a helyzet megoldódott, azt mondta, a Diákváros fejlesztése érintetlen marad, a Déli Városkapu egyéb területein kap majd helyet a Fudan kampusza.

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

Miután Karácsony Gergely főpolgármester közölte, kételkedik abban, hogy egyszerre valósul majd meg a Budapest Diákváros és a kínai Fudan Egyetem a Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén, az Indexre írt hosszú publicisztikát Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fürjes elmondása szerint a kínai kampusznak külön helyet találtak a Déli Városkapu projekt sarkában, és a terv a kínaiaknak is megfelel.

Karácsony csütörtök esti posztjában azonban azt írja, hogy a terven, ahova a kínai egyetemet berajzolták, azon eredetileg diákszállás és a Diákváros irodái szerepeltek. "Vagyis a kínai egyetem igenis az eredetileg tervezett Diákváros területének egy részét foglalná el. Márpedig, ha csak egyetlen magyar fiatal kiszorul a Budapesti Diákvárosból a kínai egyetem miatt, az számomra elfogadhatatlan" – írja.

Hozzászólások