Budapesten bővít egy gógyszercég

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A gyógyszeripari hatóanyagokat és vegyipari alapanyagokat fejlesztő és előállító Ubichem csoport új tagja, az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. (UPM) 1,5 millió eurót kapott az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és egy magánbefektetőtől a cég budapesti gyáregységével kapcsolatos beruházásokra.

Az Euroventures keddi közleménye szerint a UPM fel szeretné futtatni a nagyobb mennyiségű alapanyagok gyártását a gyógyszeripar, a vegyipar és a szerves félvezetők gyártói számára. A befektetést az Európai Unió Jeremie Alapja és a Svájci-Magyar Együttműködési Program tette lehetővé.

A közlemény szerint az Ubichem cégcsoport egyedülálló pozícióba került a régióban azáltal, hogy a UPM megkezdte az 55 ezer négyzetméteres gyártóegység üzemeltetését. A csoport mostantól a gyógyszeripari és vegyipari alapanyagok kutatás-fejlesztésén és a kísérleti stádiumban lévő gyógyszerhatóanyagok előállításán túl képes nagy mennyiségű alapanyag gyártására is. 

Az Ubichem cégcsoport 160 főt foglalkoztat. "Magyarország mindig is elöl járt a kémiai kutatásban. Befektetésünk az UPM-be tovább erősíti e pozíciót és jelentős tényezővé teszi a cégcsoportot a gyógyszeripari és vegyipari alapanyagok gyártásában Európában" - idézi a közlemény Tánczos Pétert, az Euroventures igazgatóját.  

Az Ubichem Pharma Manufacturing Kft. az Euroventures IV alap hetedik befektetése. 

Az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. Közép-Kelet Európa vezető, független kockázati tőkebefektetője. Az Euroventures csapata 1989 óta több mint 40 alkalommal fektetett be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba. A cég 2010 óta kezeli az európai uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci-Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült.