Orbánék újabb tagot vesznek fel az elitklubba

Orbánék újabb tagot vesznek fel az elitklubba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb céggel köt stratégiai megállapodást a kormány, kedden a Hankook Tire Kft.-vel írnak alá szerződést az Országházban.

Stratégiai partnerségi megállapodást ír alá a kormány a Hankook Tire Kft.-vel kedden délelőtt 10 órakor az Országházban. Az eseményen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Lee Sang Il, a Hankook Tire Kft. ügyvezető igazgatója.

©

A kormány az elmúlt időszakban öt céggel kötött stratégiai megállapodást, legutóbb a Suzukival írtak alá múlt héten.

Az első stratégiai partnerségi megállapodást a Coca-Colával kötötte a kormány, a másodikat a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, a harmadikat a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel, a legutóbbit pedig november 9-én a kecskeméti Mercedes-gyár tulajdonosával, a Daimler AG-vel.

A kormány megalakulása óta támogatja a termelő beruházásokat, mert új munkahelyeket teremtenek - mondta múlt szerdán Giró-Szász András kormányszóvivő, a kormány ezekkel a cégekkel stratégiai partnerségi megállapodást köt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kormánynak van egy hosszútávú víziója, amelyet magyar gazdasági modellnek is lehet hívni. "Úgy gondoljuk, mondta, hogy azok az országok lesznek sikeresek, amelyek a legtöbb ilyen stratégiai megállapodást tudják kötni a globális cégekkel. A magyar kormány azokkal a cégekkel köt megállapodást, amelyek saját profitérdekeiken túl a magyar emberek érdekeit is szolgálják. A kormány számára a munkahelyteremtő, ipari befektetések előnyt élveznek" - mondta Orbán.