Menekültügyben jeleskedő barátnőjével viszi tovább az üzletet Mészárosné

Menekültügyben jeleskedő barátnőjével viszi tovább az üzletet Mészárosné

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Szabó Yvette
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Új médiavállalkozást alapított a felcsúti milliárdos felesége. Habár a kormányközeli médiabirodalom, a Kesma nonprofit alapítványi tulajdonban van, a neki beszállító cégek természetesen profitra hajthatnak.

Film-, video- és televízióprogram terjesztésére újabb cég került a Mészáros-birodalomba, amelynek ezúttal Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a tulajdonosa. Ő tölti be az igazgatóság elnöki tisztségét is.

©

A vezetőségbe ugyanakkor bekerült Bálint Istvánné is, akit Mészárosné már az Echo Televízióba is magával vitt, méghozzá a Felcsút melletti Bicskéről. Bálint Istvánné Bicske fideszes alpolgármestere, aki 2017-ben a választói szavazatok alapján elnyerte Az év alpolgármestere díjat, 2015-ben pedig Áder János köztársasági elnök a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatával tüntette ki a menekültügyben végzett több éves, kiemelkedő munkájáért. (Bálintné főnővérként 1994-ben a bicskei menekülttáborban kezdett dolgozni.)

Más kérdés, hogy a kitüntetés után egy évvel a kormány úgy döntött, a bicskeiek kérését meghallva bezárja a menekülttábort, két évvel később pedig Orbán Viktor a választási kampányban már azzal riogatott, hogy ha nem a Fidesz nyer, akkor újból megnyitják a tábort a „migránsok” előtt.

A Media Vivantis igazgatóságának másik tagja Ruff Zoltán, aki még 2003-ban került a Hír TV-hez, majd 2005-től 2011-ig az Echo tévé vezetőségében kapott tisztséget. 2013-ban Ruff lett az Erzsébet-utalványokhoz kapcsolódó Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, és maradt a cég 2017-es végelszámolásáig, így egy időre hozzá került az Erzsébet téri Akvárium üzemeltetése is.

Mészárosné új médiavállalkozása éppen akkor jött létre, amikor a milliárdos üzletasszony két új televízió csatorna irányítását is átveszi. Az Echo TV ugyanis április 1-jétől beolvadt a Hír TV-be, és ezzel egyidejűleg távoztak a vezetői is, köztük Mészárosné. Ő azonban nem marad televízió nélkül, mert két életmód csatornát irányít, az Ozone -tés a Life TV-t. Mindkét csatorna az ifjabb Matolcsytól került a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma), amely a Hír Tv-nek is a tulajdonosa.

A kiszivárgott információk szerint a Kesma létrehozását azért határozta el Orbán Viktor köre, hogy kevesebb pénzt kelljen költeniük a több mint 400 bekebelezett médiumra. A Media Vivantis ugyanakkor kiváló lehetőséget ad arra, hogy a cég akár a Kesmához tartozó és az állami reklámköltésekkel eltartott televíziós csatornáknak beszállítson, akár azoknak a műsorait terjessze. Mindezt persze pénzért, amiből viszont már Mészárosék bevétele és nyeresége növekedhet.    

 

Hozzászólások