Klippremier: A Bëlga egy Wartburg mellett dicsőíti a benzinkutakat

Klippremier: A Bëlga egy Wartburg mellett dicsőíti a benzinkutakat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

"Éjjel megyek a sztrádán. Tudom, hogy egy kút vár rám. Szívem legfőbb reménye, hogy feltűnik messze a fénye" – ugye, hogy nem írtak ennél szívbemarkolóbb dalt az autópályák oázisáról? A Bëlga karácsonyi ajándékként egy témába vágó klipet is kiadott új lemezük egyik legfülbemászóbb dalához.

A Bëlga úgy tűnik, rátapintott valamire a Disco! című új lemezével, ugyanis a Mol-kutakon kapható lemez jó eséllyel duplaarany lesz. A korábban kiadott Egyszer fent után most megérkezett a második klip is a Benzinkút című számhoz, amelyet stílszerűen egy vecsési töltőállomáson forgattak le a hajnali órákban. Az önfeledten táncoló benzinkutazók mellett természetesen feltűnnek a zenekar tagjai is, akik egy Wartburggal érkeznek a helyszínre. A klipet Ipacs Gergely rendezte.

A Bëlga tagjaival készített interjúnkból már kiderült, hogy a lemezt tudatosan kezdték el a benzinkutakon terjeszteni. "A kiadónknak eléggé bejött, hogy a Gangxsta Tribute-lemezt a Mol-kutaknál árusították. Kiderült, hogy benzinkúton veszik a legtöbb CD-t ma Magyarországon" – mondta akkor kérdésünkre Még5Milliárd.

Egy werkfotó a forgatásról

A Disco! abszolút megfelel a várakozásoknak, hiszen egy bulis, szinte minden elektronikus műfajt megidéző lemezt ígértek még a tagok a megjelenés előtt.

Aki élőben is tesztelné az új dalokat, annak örömhír lehet, hogy a (már telt házas) december 27-i lemezbemutató után szilveszter éjszakáján is az Akváriumban koncertezik a Bëlga.