szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Valentin-nap eredetileg a képeslapgyártók érdekeit szolgálta, mondhatni azért találták ki, hogy a karácsony és...

Egy romantikus pillanat a legjobb ajándék

A Valentin-nap eredetileg a képeslapgyártók érdekeit szolgálta, mondhatni azért találták ki, hogy a karácsony és húsvét közötti holtidőben is legyen valami ünnepelnivaló. Valószínűleg senki nem gondolta volna annak idején, hogy ilyen meleg fogadtatásban lesz része az ötletnek. A február arra ugyan tényleg tökéletes, hogy néhány forró szóval jelezzük valakinek írásban az iránta való érzelmeinket, egy romantikus utazáshoz azonban már kevésbé alkalmas. Igaz, most épp süt a nap, de ettől még hétvégén akár hóvihar is lehet.

Az érzelmek jellegüknél fogva meglehetősen szubjektív dolgok, ezért aztán az is egyedi ízlés kérdése, hogy ki mit talál romantikusnak. Van, akinek nincs annál szebb, mint egy gyönyörű városban kézenfogva sétálgatni a párjával, néha megpihenve egy-egy kávézóban, aztán este egy jó vacsora valami hangulatos étteremben. Mások szívesebben töltik az időt kedvesükkel a természet ölén, még a kissé zordon időjárás sem zavarja őket a túrázásban és a fantasztikus panoráma megcsodálásában. Megint mások inkább beveszik magukat egy wellness szállodába, hogy egész nap csak egymásra figyelhessenek, még masszíroztatni is közösen mennek, csak az étkezések kedvéért mennek társaságba. Ezért aztán leginkább csak arról mesélhetünk, hogy mi mit találunk romantikusnak, de reméljük, ízlésünk néha találkozik az olvasókéval.

Veszprémet ajánlottuk volna...

Veszprémmel akartuk kezdeni, a várral, a kedves kilátással és a csodás kisvárosi hangulattal, de a jelenlegi politikai-közéleti helyzetben attól tartunk, hogy nem kifejezetten ez az az úticél, ahová most hétvégén érdemes lenne bárkinek is utaznia. Úgyhogy menjünk is azonnal tovább a Balaton felvidékre, ahol több remek helyet is ajánlhatunk, például Tótvázsonyt, ahol egy kastélyszállóban alhatunk vagy Nagyvázsonyt, ahol a vár köré épül aprócska településen ábrándozhatunk a múltról.

Egy kisebb ugrással máris a Balaton végéhez értünk, ahol a klasszikus fürdőhangulat hívői élvezhetik Hévíz jótékony gyógyvizeit és gyönyörű régi épület és környéke szépségét. Nem az izgalmairól híres ma már Kőszeg, úgyhogy inkább a nyugalomra vágyó pároknak való, ugyanúgy, ahogy Velem, amely a túrázóknak nyújt remek lehetőségeket, de mindkettő megállja a helyét a maga nemében, tapasztalatból beszélünk.

Dél felé véve az irányt, Pécs egyértelmű választás a romantikához, legalábbis a belváros. Éttermek, kávézók, egy török dzsámi és történelmi épületek – az urbánus szerelmesek alig találhatnak ennél jobb helyet. Bármennyire is megerőltettük magunkat, az Alföldet valahogy nem igazán sikerült a szerelemmel összehoznunk, úgy látszik, a monotónia nem kedvez a forró érzelmeknek.

A síelés is remek közös időtöltés
©

A sportosabb párok viszont akár síeléssel is összeköthetik kapcsolatuk ápolását a Mátrában, ahol a legmagasabb magyar hegyek között a legjobb levegőt szippanthatjuk  be. A hegyvidéki romantika helyszíne még a csodálatos Dunakanyar, mind a Visegrád felőli, mind a Verőce felőli oldalnak megvannak a maga szépségei. Visegrádon a vár és a váraljában található kellemes szálloda jelenthet vonzerőt, míg Verőcén maga a  folyópart lehet pompás helyszín az andalgáshoz.

Romantikus városként szerepel még emlékeinkben Győr és Sopron, mindkét helyen számos Valentin napi ajánlattal várják a szerelmeseket. A Hotel Wollnert különösen vonzónak találtuk Sopronban, a belvárosi barokk palotából még a szomszédos kaszinóba is átugorhatunk kipróbálni a szűz kéz legendáját. Bár, mint tudjuk, aki szerencsés a szerelemben...

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Az egyik magánkórház már jelezte: ha nem lassul a járvány terjedése, 1-2 héten belül nem lesz szabad ágy

Az egyik magánkórház már jelezte: ha nem lassul a járvány terjedése, 1-2 héten belül nem lesz szabad ágy