szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Sokan ellenzik, hogy egy ilyen, potenciálisan kockázatos vállalkozást engedélyezzenek a kiskorú lánynak.

Sokan ellenzik, hogy egy ilyen, potenciálisan kockázatos vállalkozást engedélyezzenek a kiskorú lánynak. Watson családja azonban azzal érvelt, hogy Jessica rendkívül tapasztalt hajós, aki jártas a navigációban, az elektronikában és tisztában a tengeren alkalmazott biztonsági előírásokkal. És noha egymagában hajózik, folyamatosan tartja majd a kapcsolatot email, internet és rádió segítségével a külvilággal.
   
A lány indulása előtt nem nyilatkozott a sajtónak, elsőként anyja adott hírt a kihajózásról az utazásra létrehozott blogon: "Tudom, mindannyian aggódnak Jessért, ő pedig egy kicsit ideges volt az első napon, ezért engem kért meg arra, hogy tudassam, minden jól ment a reggeli induláskor".
   
Az indulást már többször is elhalasztották: elsőként a múlt hónapban, amikor a lány rózsaszín jachtja egy teherhajóval ütközött és megsérült, majd a közelmúltban pedig a rendkívül szeles ídőjárás miatt. Jessica útjának első szakasza Új-Zélandig tart, majd ezt követően Fidzsi és Szamoa következik. Afrikát és Dél-Amerikát a lány a délről tervezi megkerülni a nyolc hónaposra tervezett út során.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

A budapesti karácsonyi vásár idén az internetre költözik

Lemondott Szájer József

Lemondott Szájer József