Kétszáz síelő a Bakonyban, hatszáz a mátrai síterepen

Kétszáz síelő a Bakonyban, hatszáz a mátrai síterepen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

A pálya mellett üzemel a sífelvonó, sőt működik a nemrég átadott négyüléses is, ugyanis azon erdei kirándulókat...

A pálya mellett üzemel a sífelvonó, sőt működik a nemrég átadott négyüléses is, ugyanis azon erdei kirándulókat szállítanak - tette hozzá.
Közlése szerint a pályát legalább 40 centiméteres hó borítja, s éjszakánként hóágyúzzák is a síterepet. Kevés ágyúzás elég lesz ahhoz, hogy megnyithassák a teljes, egy kilométeres pályát.
    
Palics Izabella kitért arra, hogy Eplényben reggel 9 órától este 9-ig lehet síelni, a kölcsönző folyamatosan nyitva van. Szilveszterkor és újévkor is várják a téli sport kedvelőit. Azt remélik, hogy az új esztendő első napjaira jelzett lehűléssel, havazással mind az öt pálya alkalmassá válhat a síelésre - tette hozzá.   
   
A mátrai síterepen a hétfő délutáni órákra 600 látogató gyűlt össze, a vendégek vasárnapi számához, a 200-hoz képest szembetűnő a növekedés - mondta Erbeszkorn Tamás, a sícentrum szóvivője az MTI érdeklődésére. Mátraszentistván térségében jelenleg -3 Celsius-fok körüli a hőmérséklet, ami várhatóan éjszakára tovább csökken. Hét hóágyút készítettek elő, ezek óránként összesen 40-50 köbméter hó előállítására alkalmasak. A tervek szerint kedden megnyitják a 6-os pályát is, éjszaka pedig az eddig is üzemelő 5-ös pálya, valamint a gyerekek számára kialakított gyakorlópálya is friss hóréteget kap. A síelők 21 óráig vehetik igénybe a sícentrum szolgáltatásait.

MTI