Letartóztattak egy 16 évest, mert megmászta az USA legmagasabb épületét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Letartóztattak egy 16 éves fiút a még épülő New York-i One World Trade Center, az Egyesült Államok legmagasabb épületének megmászásáért - közölte csütörtökön a helyi rendőrség, amely két rendbeli birtokháborítás miatt emelt vádat a fiú ellen, mielőtt elengedte.

A New Jersey állambeli Weehawkenben élő Justin Casquejo a fényképezőgépével együtt mászott át az építkezési területet övező kerítés apró lyukán vasárnap hajnalban - mondta el Joseph Pentangelo, a New York-i és a New Jersey-i kikötői hatóság szóvivője. A 16 éves fiú az állványzatra felkapaszkodva jutott be az épületbe, lifttel ment a 88. emeletig, majd a lépcsőt használva jutott fel az 541 méter magas épület antennájához.

A szóvivő nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a felhőkarcoló felső emeletein szolgálatot teljesítő biztonsági őr valóban aludt-e az incidens során, ám elmondta, hogy az őrt azóta elbocsátották. A kikötői hatóság az épületen belül tartóztatta le Casquejót, nagyjából két órával azután, hogy a fiú először belépett a toronyba.

A New York Post című amerikai lap szerint Casquejo azt írta Facebook-oldalán, hogy rajong a parkourért - extrémsport, amelyben városi akadályokon keresztül kell eljutni minél gyorsabban egyik helyről a másikra -, és képeket is közzétett magáról, amelyeken a felhőkarcolóval a háttérben pózol. A fiú profilját mára eltávolították.

A One World Trade Center a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban összedőlt ikertornyok helyén felhúzandó épületegyüttes legmagasabb tornya. A kikötői hatóság több millió dollárt költ a 104 emeletes felhőkarcoló védelmét szolgáló biztonsági intézkedésekre. A még épülő torony a tervek szerint idén nyitja meg a kapuit, de már tavaly november óta az Egyesült Államok legmagasabb épületének címét viseli.