szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

BirdWatchingA Hortobágy az egyik legnagyobb természeti kincse a Kárpát-medencének a...

BirdWatching

A Hortobágy az egyik legnagyobb természeti kincse a Kárpát-medencének a maga 1700 km2 –vel, ám ilyenkor télen mégsem a természeti adottságai vonzza az idelátogatók sokaságát, hanem madárvilága. Ezen felbuzdulva a hortobágyi túravezetők és természetvédők ismertetik meg az arra kíváncsiakat az utazó és a nálunk telelő madarakkal.

Három fajta kirándulás közül lehet választani; félnapos, egynapos, és többnapos túra. Az első 12.900 Ft/fő, amely tartalmazza a látogatást a Pusztai állatparkba Hortobágy falu mellett, egy vizes és egy pusztai élőhely megtekintését.
Az egész napos 15.900 HUF/fő mely az előbbi mellett két vizes és száraz élőhelyre való ellátogatást jelent, valamint történelmi helyek és a Tisza folyó és tó látogatása, az utolsó pedig 12.000 .-/fő minden megkezdett nap után, a program szabadon választott, a túravezető díja itt pedig naponta 12.000 .-/fő.

Az összes változathoz jár távcső, egy túravezető és egy igény szerint akár német vagy angol idegenvezető. Az ár ezek mellett egy belépőt a nemzeti park területére, frissítőket és prospetusokat is tartalmaz.

A korcsolyázás megszállottainak
Vannak, akik már évek óta törzsvendégei a városligeti műjégpályának, vannak köztük, akik most ismerkednek a sporttal vagy csak nincs idejük elutazni külföldre síelni, mégis a szabadban szeretnék tölteni a szabadidejüket. Az árak igazán pénztárcakímélők, különösen bérletet éri meg vásárolni.

Belépőjegyek:
Hétfő délelőttől péntek délelőttig: 700 Ft
Péntek délutántól vasárnap délutánig: 970 Ft

Bérletek:
Nyugdíjas bérlet az egész szezonra: 4.000 Ft
11 alkalmas bérlet hétköznapokra: 7.000 Ft, ugyanez hétvégékre 9.700 Ft.

Az 1870 óta létező páratlan méretű szabadtéri korcsolyapálya, egyéb szolgáltatást is nyújt a jégen közlekedőknek. A korcsolyabérlés 600 Ft/óra amihez fényképes igazolvány szükséges. Emellett a boltban lehet kiegészítőket vásárolni és tanítatási lehetőség is adott csakúgy, mint az elmúlt években.

Az egyetlen elégedetlenséget az keltette, hogy idén csak a nyugdíjasoknak van szezonbérlet amiért főleg a törzsvendégek neheztelnek, de van aki idén akarta először ezt a szolgáltatást választani.

Ezügyben a Travelline megkereste az igazgatót, sikertelenül, de bennfentesek szerint nincs mit csodálkozni ezen, csak a profitot akarják növelni, ezért volt szükség a változtatásra.

A fővároson kívül még több város is rendelkezik jégpályával, ezekből szemelgettünk:

Debrecen:

Belépőjegyárak:

Hétfőtől-csütörtökig: 300 Ft
Péntektől-vasárnapig: 400 Ft

Nyitva tartás:
H-Sz: 8-11, 12-15
Csütörtök: 8-11, 12-15, 17-19:30
Péntek: 8-11, 12-15, 17-20
Szombat: 8-10:30, 11:30-14, 15-17:30, 18:30-21-ig tart nyitva a debreceni jég.
Vasárnap: 8-10:30, 11:30-14, 15-17.30, 18-20:30-kor zár be a hét utolsó napján.

Szeged:

Hétfőtől vasárnapig 500 forintot kérnek minden belépőtől.

Nyitva tartás:
Hétfőtől szerdáig reggel hét órától délután egyig lehet kihasználni a szegedi műjeget, csütörtökön és pénteken a nyitva tartás este hétig tart, míg szombaton és vasárnap 8:30-tól este 19:30-ig tart nyitva a pálya


Pécs:

Belépőjegyárak: Hétfőtől -Vasárnapig 500 HUF

Nyitva tartás:
K-Cs: 13-16
P-V: 13-16, 17-20 óráig


Vannak illúziói?

A Millenáris parkban és azon belül is a Csodák Palotája ad helyett „Legyenek Illúzióid” kiállításnak, mely a fizika törvényeit hazudtolja meg. Néha a szemet és egyéb érzékszerveket becsapva. Ilyen példál az is, hogy miként lesz színes a fekete-fehér kép, vagy mi van a tükör túloldalán?

A felnőtt jegy 1.090, a gyermek és ifjúsági 890, a családi 2.990 forint. A rendhagyó elfoglaltság nemcsak gyerekeknek szól, amellett, hogy szórakoztató és közérthető mindenki számára.

Bármelyik program mellett döntsönek, mindenképp tartalmas szórakozás várja Önöket!

Pécz Róbert

Kapcsolódó cikkek:
Szilveszteri party tippek
Mennyiért utazhatunk a télből a nyárba?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!