szerző:
hvg.hu

A sztárszakácsok már messze nem csak a főzésről értekeznek, az élet minden fontos kérdésében megosztják véleményüket a nézőkkel. Két amerikai séf a szex és evés témakörét járta körül szókimondó nyíltsággal.

Ahhoz, hogy egy szakács híres legyen, nem elég, hogy jól tud főzni, különleges személyiségre és/vagy külsőre is szüksége van, hogy eladhatóvá váljon. Mario Batali olasz, meglehetősen túlsúlyos, kopaszodását lófarokkal próbálja enyhíteni, sikertelenül. Mindig narancssárga gumipapucsot visel a konyhában, de kellően gátlástalan. Ezzel szemben Anthony Bourdain szexisnek tartott amerikai, aki szívesen mutogatja izmos testét, és akiért nők ezrei rajonganak. Gátlásosnak Bourdain sem mondható, hiszen pont egy olyan könyvvel vált ismertté, amelyben a gasztronómia világáról szóló sötét és titkos történetek mellett saját magánéletét is megosztotta a közönséggel.

Tulajdonképpen nem is meglepő, hogy ha ez a két ember összeül beszélgetni, akkor abból valami provokatív születik majd, főleg, ha a szex a téma. Batali és Bourdain a Serious Eats (Komoly fogások) című műsorban vitatta meg az ételek és a szexualitás kapcsolatáról alkotott véleményét, és szókimondásuk meg is hozta nekik a figyelmet.

“Hiszek az ételben és a szexben. Hiszek az evés utáni szexben. De az evés és a szex együtt? Mindig mélyen zavarnak azok az emberek, akik kicsit túlságosan is izgatottak lesznek a csokoládétól. Ez egyszerűen csak helytelen” – nyitotta meg az eszmecserét Bourdain. “Nem látok semmi erotikusat abban, ha ételt viszünk az ágyba. Ez egészen új jelentéssel ruházza fel a nedves foltba való fekvést” – folytatta a séf.

“Létezik néhány módszer az életben arra, hogyan tegyünk boldoggá valakit azzal, hogy belehelyezünk valamit – és ez az étel és a szex” – adta hozzá saját véleményét a témához Batali is, majd felhívta a nézők figyelmét, hogy egy jól megfőzött finomsággal szexuálisan is felizgathatják partnerüket. “Bizonyos étkezések után elkövetett szex közben hangos kíséret is elképzelhető” – vezette a beszélgetést további mélységekbe Bourdain.

Batali szerint viszont a japán konyha élvezete utáni szex máris elfogadhatóbb. Végül Bourdain a szex és evés témakörét az állam és vallás viszonyához hasonlította, miszerint jobb különválasztani őket egymástól. Ez a konzervatív hozzáállás egyébként meglehetősen meglepő a női szíveket megdobogtató Bourdain részéről, hiszen az egyik róla készült híres képen éppen ő hozza össze az erotikát és az evést.

A képen a sztárszakács anyaszült meztelenül pózol, csak férfiasságát takarja el egy véres marhacsonttal, ami szerintünk eléggé egyértelmű utalás.

Shake

"Ez nem pornográfia, nem szex..." - videóval

A katolikus többségű latin-amerikai államok általában meglehetősen érzékenyek a vallási jelképekkel kapcsolatban, csak “jó” célra szeretik használni. Az erotikus divatbemutató nem ez a kategória.

hvg.hu Shake

Pórázon a barátnő: a szadista szex nem bűn, csak a leánykereskedés

A 34 éves Lee Thompsont mindössze három év börtönbüntetésre ítélték. Nem azért, mert egy szadista-mazochista szektát vezetett Darlingtonban, és a barátnőit pórázon és bilincsben parádéztatta a lakóhelyén, hanem mert egyik szeretőjét egy harmadik tag karjaiba kényszerítette.

ISSN Sorkövető

Ondó és romantika

A szerelmesek és tébolyultak nyugtalansága mindaddig megmarad, „ameddig a vérnek megigézés által kapott fertőzése bensőjükben fennmarad” – írta Marsilio Ficino olasz humanista a XV. században. Egy népdaltól meg azt tudhattuk meg, hogy a szerelem sötét verem. Azt hihetnénk, azóta se sejtünk többet a szerelem és a sóvárgás kémiájáról. Pedig dehogynem. A szerelem varázstalanítása korát éljük.

hvg.hu Tech

Katonai fegyelemmel, szexoktatással nevelik át a kínai internetfüggőket

Egy Peking melletti kísérleti táborban nevelik ki a kínai fiatalokat függőségükből, legyen szó internetről, munkáról vagy vásárlásról, írja a The Christian Science Monitor. A rendkívül gyors ütemű kínai modernizációval járó "nem anyagi típusú" függőségeket katonai szigorral, gyógyszerezéssel és szexuális oktatással kúrálják többek között.

HavariaPress Itthon

Szexet is akart áldozatától a rabló

Egyelőre keresi a rendőrség azt a férfit, aki még a karácsonyi ünnepek alatt rabolt ki egy nőt, majd megpróbálta megerőszakolni áldozatát Miskolcon - értesült a HavariaPress.

Vélemény

A női szexualitás, mint kincsesbánya

Gina Ogden könyve a női szexualitásról (Nők, akik szeretik a szexet), mindenekelőtt annak lelki dimenziójáról szól, melyet, bár egyidős az emberiséggel, még most sem ismerünk eléggé. Ogden szerint a nők többsége képes az érintés nélküli orgazmusra. (?!)

Shake

Ingyen van a szex, még sincs érdeklődő

A szexipar eddig minden válságot kibírt, ám most Európától az Egyesült Államokig minden nyilvánosház arról panaszkodik, hogy elfogytak a kliensek. A prágai Big Sister elnevezésű kuplerájban például ingyen van a szex, az üzlet mégis akadozik.

Hétfőn újra nyílik a New York-i Modern Művészetek Múzeuma

Hétfőn újra nyílik a New York-i Modern Művészetek Múzeuma

A friss Nobel-díjas, aki nem engedi, hogy előirják neki, ki legyen

A friss Nobel-díjas, aki nem engedi, hogy előirják neki, ki legyen

Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Nyolc halálos balesetet hozott a hétvége

Zseniális karikatúrán a Brexit állása

Zseniális karikatúrán a Brexit állása

Renzi bemutatta új pártját, melynek neve: Italia Viva

Renzi bemutatta új pártját, melynek neve: Italia Viva

Nem látja? Pedig ott van három láthatatlan lovas a körforgalomban – videó

Nem látja? Pedig ott van három láthatatlan lovas a körforgalomban – videó