Szoboszlai kihagyja a válogatott következő meccsét

Szoboszlai kihagyja a válogatott következő meccsét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A középpályásnak karanténba kell vonulnia, hogy játszhasson a Salzburg hét végi találkozóján.

Szoboszlai Dominik kikerült a magyar labdarúgó-válogatott keretéből a szerdai, Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékosnak vissza kellett térnie klubcsapatához, a Red Bull Salzburghoz, mivel az osztrák karanténszabályok szerint csak így léphet pályára a hét végi bajnoki mérkőzésen.

Szoboszlai kihagyta a magyar válogatott Bulgária elleni Nemzetek Ligája-mérkőzését október 8-án, mert a Red Bull Salzburgnál három játékosnak is pozitív lett koronavírustesztje, ezért az egész csapat karanténba került.

Az Izland elleni Európa-bajnoki selejtező előtt szintén úgy tűnt, hogy Szoboszlai nem csatlakozhat a válogatotthoz, mivel a mérkőzést megelőző héten az osztrák klub hat játékosának is pozitív lett a tesztje. A Salzburg ezután még egyszer mintát vetetett a játékosoktól, Szoboszlaié pedig negatív lett, így el tudott utazni a válogatotthoz. Magyarország végül a középpályás bombagóljával győzte le Izlandot, és kijutott az Európa-bajnokságra.

A támadó vasárnap a Szerbia elleni NL-meccsen (1-1) 77 percet töltött a pályán.

Hozzászólások