szerző:
hvg.hu

Mark Zuckerberg és Jack Dorsey, a Facebook és a Twitter alapítója az első illetve a második a Guardian 100 legbefolyásosabb brit médiaszemélyisége listáján.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg végzett az élen a „100 legbefolyásosabb ember a médiában” listán az Egyesült Királyságban. Jack Dorsey, a Twitter társalapítója a második – ez is azt mutatja, hogy a közösségi oldalak egyre befolyásosabbak - áll a BBC hírében.

Mark Zuckerberg
©

A Google alapítója, Larry Page a harmadik, a negyvenedik helyre Mark Thompson érkezett a BBC-től. Őket az Apple-vezér Steve Jobs követi – a tavalyi első helyről csúszva le. Technológiai és PR-szakértők egészítik ki a listát.

Bár az első két helyen közösségi oldalak alapítói állnak, az író-újágíró, Twitter-sztár Stephen Fry már nem szerepel a százas listán. Ahogy a „brit digitális nagykövet” Martha Lane Fox  sem.

Julian Assange, a Wikileaks főszerkesztője és szóvivője a 2010-es 58. helyről a 32-re változott, a Spotify alapítója,  Daniel Ek pedig a 40. helyre érkezett. 

A Microsoft főnök Steve Ballmer idén nem szerepel a listán. A 2009-es összeállításban még az ötödik volt, tavaly a 29.-ik, idén pedig nem került be.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Hálózat

Ilyen volt a norvég gyanúsított Facebook-profilja

Konzervatív, keresztény, vadász, videójátékos és szabadkőműves, kopaszodó, szőke harmincas az a férfi, aki a gyanú szerint rendőr egyenruhába öltözve 76 ember halálát okozta a norvég fővárosban.

hvg.hu Hálózat

Facebook: mindenki használja és utálja

Ügyfél-elégedettség szempontjából a Facebook a legutolsó a közösségi oldalak rangsorában egy amerikai felmérés szerint. A Wikipedia az első, a YouTube a második, a MySpace pedig már nem szerepel a listán.

hvg.hu Új technológiák

Tucatnyi iPhone-alkalmazás fotókhoz a Facebookra

Szuperhős egy képregényben, analógnak látszó digitális fotózás, szűrők, photoshopolás, miniatűr fotók és vintázsképek - ezeregy lehetőség van, hogy az iPhone-nal készült fotókat testre szabjuk. Tizenkét alkalmazást mutatunk be - az ezekkel készült képeket érdemes a közösségi oldalakon megosztani.