szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy grafikus megmutatja, hogyan néz ki az életünk, ha minden apró, látszatra lényegtelen részletet is vizualizálunk. Minden kalóriát, minden lépést, minden egyes percet és fillér bevételt vagy kiadást színes grafika formájában ábrázol.

Szó sincs tudományos értekezésről, kutatásról, sőt, önmagukban az adatok nem is lennének érdekesek vagy különösen hasznosak. Ben Willer mégis  percről percre, óráról órára beszámol az életéről - infografikában. A projektre a holykaw.alltop.com hívta fel a figyelmet.

©

Látványos és izgalmas ábrákkal mutatja be, mennyit aludt, mit evett, mennyit nézett tévét, de azt is megtudhatjuk, mennyit javul vagy romlik az anyagi helyzete.

Az internetezők unják a sok szöveget, és - főleg, ha gyorsan akarnak az őket érdeklő információhoz hozzájutni -, jobban örülnek egy színes, látványos ábrának.

©

Az infografika érdekes, egyszerűen értelmezhető ábrákká alakítja a bonyolult szövegeket. Sőt, az információ vizualizációja segít jobban emlékezni az adatokra is. Ezért is lett az infografika a közösségi média rajongóinak új hype-ja. Akkor is használják, ha elég lenne egy egyszerűbb ábra is - sőt, mint ez a grafikonfetisiszta Ben Willer esetében kiderült, maga az infografika a cél is lehet, nem pusztán eszköz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Gigantikus épületgrafika Újbudán

Egy gazdagréti 10 emeletes panelház falán látható majd a 216 négyzetméteres épületgrafika. A Frankhegy utca 7. szám alatti ház lakói maguk jelentkeztek, hogy örülnének a házukat díszítő műalkotásnak, amely két évig marad a falon.

hvg.hu Shake

Will Smith nem grafikai trükkökkel repül majd új filmjében

Az utóbbi időben Will Smith nagyon komoly emberré vált, szinte már túlzásba is vitte. A bájos Randiguru után az álszent és könnyes A boldogság nyomában következett, majd a digitális zombikkal és az elhagyott New Yorkkal eladott Legenda vagyok, amelynek fogadtatása meglehetősen ambivalensre sikeredett. Lássuk, hogy boldogul mórózus szuperhősként.

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén

Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén