Infografikában dokumentálja az életét egy grafikonfetisiszta

Infografikában dokumentálja az életét egy grafikonfetisiszta

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy grafikus megmutatja, hogyan néz ki az életünk, ha minden apró, látszatra lényegtelen részletet is vizualizálunk. Minden kalóriát, minden lépést, minden egyes percet és fillér bevételt vagy kiadást színes grafika formájában ábrázol.

Szó sincs tudományos értekezésről, kutatásról, sőt, önmagukban az adatok nem is lennének érdekesek vagy különösen hasznosak. Ben Willer mégis  percről percre, óráról órára beszámol az életéről - infografikában. A projektre a holykaw.alltop.com hívta fel a figyelmet.

©

Látványos és izgalmas ábrákkal mutatja be, mennyit aludt, mit evett, mennyit nézett tévét, de azt is megtudhatjuk, mennyit javul vagy romlik az anyagi helyzete.

Az internetezők unják a sok szöveget, és - főleg, ha gyorsan akarnak az őket érdeklő információhoz hozzájutni -, jobban örülnek egy színes, látványos ábrának.

©

Az infografika érdekes, egyszerűen értelmezhető ábrákká alakítja a bonyolult szövegeket. Sőt, az információ vizualizációja segít jobban emlékezni az adatokra is. Ezért is lett az infografika a közösségi média rajongóinak új hype-ja. Akkor is használják, ha elég lenne egy egyszerűbb ábra is - sőt, mint ez a grafikonfetisiszta Ben Willer esetében kiderült, maga az infografika a cél is lehet, nem pusztán eszköz.