Tekintse át egyszerre lemezegységeit!

Tekintse át egyszerre lemezegységeit!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Ha informálódni akarunk valamelyik lemezegységünk állapotáról, mondjuk...

Ha informálódni akarunk valamelyik lemezegységünk állapotáról, mondjuk a fájlrendszeréről vagy arról, hogy mennyi még a szabad hely rajta, nincsen nehéz dolgunk. Elég a Windows Intézőben megkeresni a Sajátgépet, majd a választott lemezegységre kattintani a jobb egérgombbal, és a megjelenő helyi menüből kiválasztani a Tulajdonságokat.

Egyszerűen eljuthatunk lemezegységünk tulajdonságaihoz

Ha több lemezegységünk is van (és melyik felhasználónak ne lenne!), akkor egyenként kell elvégezni a fentebb leírt műveletet, ami kissé időigényes. Szerencsére egy apró kis trükkel lehetőség kínálkozik arra, hogy egy „Tulajdonságok” ablak alá integráljuk az összes lemezegységet.

Több fül, egyetlen ablak: valamennyi lemezegységünk egy helyen

Nyissuk meg a Windows Intézőben a Sajátgépet, majd a jobb oldalon jelöljük ki (a Shift billentyű nyomva tartása mellett) a minket érdeklő lemezegységeket. Ezután engedjük fel a Shiftet, majd nyomjuk le, és tartsuk lenyomva a Ctrl-t. Kattintsunk jobb egérgombbal valamelyik kijelölt lemezegységre, s a megjelenő Tulajdonságok ablakban már valamennyi kijelölt lemezegységünk helyet kapott, s a felső fülekre kattintással válthatunk közöttük.


Hozzászólások