Problémamegoldás lépésről lépésre a Windows 7-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

… vagy inkább hírhedtek.

… vagy inkább hírhedtek. A legelterjedtebb, a „program szabálytalan műveletet hajtott végre” ablakocska „jelentés küldése a Microsoftnak” gombocska – gyakorlatilag nincs élő ember a galaxisban, aki erre a jelentésre választ, netán megoldást („jó napot kívánunk! Ezért és ezért fagyott le, üdv, Microsoft”) kapott volna. De a Win95 óta velünk élő, hiperlinkekkel működő, interaktívnak kikiáltott Súgó sem jobb…

Most azonban úgy tűnik a Microsoft kitalált valami újat (és első pillantásra jót): ez pedig a lépésről-lépésre hibaelhárító (hivatalos magyarítása még nincs, angolul: Problem Steps Recorder).

Ha hibával szembesülünk, akkor lépésről-lépésre (mintha csak sok-sok képernyőképet készítenénk) rögzíteni tudjuk a folyamatot, és a mögötte zajló „történéseket” is – nem csak képernyőképekről van tehát szó, hiszen egy XML fájlban elmentésre kerülnek az adatok/folyamatok is. Végül az egészet összecsomagolja nekünk a Windows 7, és ezt a pakkot máris küldhetjük a helpdesk-nek. Ott pedig lépésről-lépésre vissza tudják nézni, mi is történt valójában.

Remek ötlet, kiváncsiak vagyunk, mennyire fog beválni a végleges Win7-ben! Nemsokára mi is részletesen kivesézzük ezt a funkciót (is)!

Hozzászólások