Milyen Windows 7 változatok lesznek?

Milyen Windows 7 változatok lesznek?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A változatok sok meglepetést nem hoztak, viszont átgondoltabb lett a különböző...

A változatok sok meglepetést nem hoztak, viszont átgondoltabb lett a különböző Windows 7 verziók közötti váltás. A rendszer feltelepítésével ugyanis az összes változat funkciója, szolgáltatása a gépre kerül, így egy esetleges upgrade esetén még a telepítő DVD behelyezésére sincs szükség. Úgy lehet tehát a Home Premium verzióról Professionalra frissíteni, hogy semmit sem kell a gépre telepíteni, csupán az új szolgáltatásokat fogja bekapcsolni a rendszer. Talán páran feltették magukban a kérdést, hogy mi történik azokkal a funkciókkal a frissítés során, amelyek Home Premiumban szerepelnek, de Professionalban nem. Ilyen esetben nem lesznek kikapcsolva a régi szolgáltatások, azaz elérhető lesz például a Media Center a Professional alatt is.

A Microsoft két fő verziónak a Home Premium és Professional változatok szánja, e két rendszer ugyanis a felhasználók 80%-ának igényeit kielégíti. A Home Premium az otthoni felhasználók számára ajánlott, akik szeretik a szép megjelenést (Aero) és a multimédiás alkalmazásokat (Media Center, Mobility Center, DVD lejátszás és írás).

Multitouch technológia a Windows 7-ben

A Professional változat még Business néven volt fellelhető a Vistában. Lelkes felhasználóknak vagy kisebb cégek dolgozóinak, elsősorban munkaállomásnak szánták. Számos szolgáltatása mellett megtaláljuk benne a prezentációs módot és a távoli asztalra csatlakozás lehetőségét is.

Windows 7 Starter: A Starter a fejlett országokban nem lesz elérhető, , nincs dobozos változata és csakis géppel együtt lehet megvenni. Olcsó és szerényebb számítógépeken futtatható, rengeteg korlátozással. Maximum 3 program futtatható egyszerre, van processzor, merevlemez és memóriakorlátja is, de ezekről pontos információ még nem született.

Windows 7 Home Basic: Az eredeti elképzelések szerint ezt a változatot is csak géppel együtt lehet megvásárolni, de egyes források szerint a fejlődő országokban dobozos változata is lesz. A Start változathoz hasonlít, de a limitálásokat kihagyták belőle. Az Aero felület viszont nem használható ezen a rendszeren.

Windows 7 Enterprise: Nem lesz dobozos változata, csakis vállalatok számára elérhető a Volume License-en keresztül. Tartalmazza az összes biztonsági funkciót (pl. BitLocker) és nyelvfüggetlen a felülete.

Windows 7 Ultimate: A Vistához hasonlóan az a csomag, amely az összes szolgáltatást és funkciót tartalmazza, éppen ezért ez a legdrágább rendszer. Az ára körülbelül 70 ezer Ft lesz.

A felsorolt verziók többségéből lesz 32 bites és 64 bites változat is, illetve lesznek úgynevezett „N” változatok is, amelyek EU-előírások miatt nem tartalmazzák a Windows Media Player lejátszóprogramot.

Hozzászólások