Elindul a magyar legális használtszoftver-piac

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hozzávetőleg 600-700 ezer olyan feleslegessé vált szoftver van Magyarországon, ami más cégeknél és intézményeknél még jogtisztán hasznosítható, ezt az üzleti lehetőséget szeretné kihasználni egy új cég.

Arató Árpád, a májusban alakult Preo Hungary Kft társaság ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a jogtiszta és még tovább forgalmazható szoftvereket közvetlenül az eladó cégtől és egy stratégiai megállapodás keretében, a használt számítógépeket, hardvereket feldolgozó és értékesítő ergoTrade Hungary Kft.-től szerzik be, majd az új szoftver árának mintegy feléért, 30 százalékáért eladják azoknak a cégeknek, amelyeknek olcsóbb, de még jó használható programokra van szüksége.

Az ergoTrade Hungary Kft. Magyarországon tavaly 80 ezer gépet dolgozott fel. Arató Árpád elmondta, a szoftver remarketing során rajtuk keresztül bárki értékesítheti drága, például technológia- vagy verzióváltás, átszervezés, létszámleépítés miatt feleslegessé vált szoftverét, illetve beszerezhet kedvező áron friss, vagy korábbi verziójú licenceket.