Az ősz legjobb USB kiegészítői

Az ősz legjobb USB kiegészítői

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg nem vagyunk egyedül különös vonzódásunkkal az USB-s...

Valószínűleg nem vagyunk egyedül különös vonzódásunkkal az USB-s ketyerék iránt – szinte minden PC-s felhasználó imádja ezeket a szerkezeteket. Szerencsére rengeteg hasznos USB-s kiegészítő is létezik (sőt lassan jön az USB 3 is, ami szupergyors lesz), ráadásul az USB-s „kulcstartókhoz” elég sok gyakorlatias, hasznos tipp létezik.

De persze mindig van az éremnek másik oldala is: rengeteg mókás, felesleges, vicces vagy éppen borzasztóan gagyi USB-s kiegészítő is napvilágot látott már (sőt van tíz olyan, amit soha nem vásárolnék meg…)

Idén ősszel sem hanyagolnak el minket a gyártók – lássuk melyek a kedvencek az eddigi felhozatalból!

Kémkedő USB 
Bár nem új dolog, most azonban újabb ráncfelvarráson esett át, a híres USB-keylogger, azaz „billentyűzetkém”. Igaz, szoftveresen is megoldható a dolog, ez azonban macerás, mert telepíteni kell a célgépre, és erre nem mindig van lehetőség.

Egyszerűbb egy óvatlan pillanatban beledugni az áldozat gépébe ezt a ketyerét, és máris minden billentyűzetleütés naplózva lesz, beleértve a jelszavakat és a malackodó e-maileket is (ejnye). A legjobb az egészben, hogy nincs olyan „otthoni” antivírus/tűzfal vagy egyéb biztonsági szoftver, ami képes észrevenni. Profi védelem persze kiszúrja, sőt a felhasználó is, ha van olyan paranoiás, hogy minden használat előtt bekukkant a számítógépe mögé. 

Szappan-egér 
Az Elecom (japán, mi más lenne) legújabb modellje, egy hagyományos USB-s egér. Csak éppen szappan formájú. Sajnos csak Japánban kapható, ami nagy kár, mert szívesen vettem volna egyet.

3rd Space Gaming Vest 
Az idei expók (főleg a Tokyo Game Show) legnagyobb sztárja, kétségtelenül a 3rd Space mellény volt. Ránézésre semmi extra (bár kicsit kényelmetlen és meleg) – ha azonban magunkra vesszük, és elkezdünk játszani (mondjuk egy kis Fear 2-t, vagy Half Life-ot) rögtön megértjük mi benne a poén. Ha ugyanis a játékban az ellenfél eltalál minket, akkor a mellény „megcsíp”.

Egészen pontosan sűrített levegős patronokkal utánozza a lövedék becsapódását (természetesen nagyjából a megfelelő helyeken). No nem kell megijedni, nem akkorát csap, mint egy igazi lövedék, de azért érezni. Jelentősen  megnöveli a játékélményt, persze egy-egy hosszabb Gears Of Wars este után tele leszünk kék-zöld foltokkal, hacsak nem vagyunk olyan profik, hogy senki sem talál el minket. A fejlesztő már dolgozik a hozzávaló sisakon is, hogy a fejlövés élményéből se maradjon ki a játékos. Ezt is megértük: kétszáz dollár egy fejlövésért… 

USB-s érintőképernyő 
A MIMO 720S leginkább a netbook tulajdonosok szívét dobogtatja meg. Ez a mini-képernyő USB-n keresztül csatlakoztatható, és rögtön működik is, természetesen érintőfunkciókkal együtt, mivel ez egy touch-screen. Maximum felbontása 800x480, ami nem sok, de cserébe szuperhordozható, könnyű, és egyszerű beüzemelni. Ráadásul nem is drága, 220 dollár (hazai forgalmazóról egyelőre nem tudunk).

Verbatim USB-s merevlemez 
Tulajdonságait tekintve, a Verbatim által bemutatott külső USB-s merevlemez amolyan közepes kategória: maximum 500GB-os (kár, hogy 1 TB-os még nincs), és 5400 rpm-es (ami nem a legjobb ugyebár.)

Mindez azonban megbocsátható: az InSight névre hallgató eszköz ugyanis egyszerűen gyönyörű, ráadásul kicsi és könnyű is (164g).  Egy 32x128 pixeles kijelzőn követhetjük nyomon a lemez állapotát (szabad kapacitás, stb.), még akkor is, ha éppen ki van húzva a számítógépből.

Hozzászólások