Cserélje a Windows számológépét egy jóval kezesebbre!

Cserélje a Windows számológépét egy jóval kezesebbre!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Jó, hogy a Windows révén mindig kéznél, pontosabban gépnél van egy egyszerű számológép, azonban léteznek ennél...

Jó, hogy a Windows révén mindig kéznél, pontosabban gépnél van egy egyszerű számológép, azonban léteznek ennél ügyesebb megoldások is. Ezek közé tartoznak a Moffsoft kalkulátorai is, amelyek közül az egyik ingyenes, jóval nagyobb tudású párja azonban shareware, és csak 30 napig használható anyagi ráfordítás nélkül. Persze, amint látni fogjuk, ez utóbbit jó pár extra funkcióval megfejelték.
A kalkulátorokat letölthetjük külön-külön (exe fájlokként) vagy együtt, összecsomagolva is. Mindkét esetben innen.
Mindkét számológép telepítése a szokásos: egy telepítő varázsló lépéseit kell követnünk, de mindenekelőtt el kell fogadnunk a licencfeltételeket. Ha készen vagyunk a telepítéssel, már használhatjuk is a számológépeket, Kezdjük az egyszerűbbel, a FreeCalckal. A felület első pillanatban emlékeztet a Windows számológépre, de néhány beállítás csupán, s máris egy különleges kis kalkulátor néz szembe velünk.

Nem is emlékeztet a Windows szürke számológépére

Ismeri a fontosabb alapműveleteket, de ami a lényege, beállíthatjuk, hogy egy „szalagon” mutassa is, milyen számításokat végeztünk. Ez a „szalag” azután kinyomtatható, ami valóban hasznos funkció. A kalkulátor színeit az Options/Color Scheme menüpontban változtathatjuk: hatféle külső közül választhatunk. Beállíthatjuk, hogy a számológép állandóan a képernyőnkön legyen, illetve letehetjük az ikonját a tálcára. Ugyancsak kedvező, hogy az oldalán lévő fogópontok segítségével tetszőleges méretűvé növelhetjük, így azután mindig jól fogjuk látni a rajta lévő számokat.
Akinek azonban nem volna elég a FreeCalc tudása, és a Windows tudományos kalkulátora után vágyakozik, az mindenképpen próbálja ki a FreeCalc nagytestvérét, a Calculator 2-t. Ezt a számológépet ugyanis már jó pár érdekes funkcióval kiegészítették.

A Calculator 2-be még mértékegység átváltó is került

Így került bele mértékegység átváltó, mutatja a dátumot és az időt, s még bonyolult pénzügyi számítások is végezhetők vele, de persze az egyszerűbb változat jó tulajdonságait is megtartotta. Mint említettük, ezért a kalkulátorért már fizetni kell, de 30 napnyi időnk azért van arra, hogy kipróbáljuk, tényleg megéri-e a befektetés.

Hozzászólások