Rekord nyereség az Apple-nél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 11,88 milliárd dolláros bevételt, 2,26 milliárd nettó...

Ez meghaladja az előző év azonos időszakának eredményeit, amikor 11,88 milliárd dolláros bevételt, 2,26 milliárd nettó negyedéves nyereséget és 2,5 dolláros részvényenkénti hígított nyereséget könyvelt el. A bruttó nyereség 37,9%-ról 40,9%-ra emelkedett az előző év első negyedévéhez képest. A negyedéves bevétel 58%-a nemzetközi értékesítésből származott.

Az Apple 3,36 millió Macintosh számítógépet adott el az elmúlt negyedévben, mely az eladások számát tekintve 33%-os növekedést mutat a tavalyi év első negyedévéhez képest. A vállalat 8,7 millió iPhone készüléket értékesített a negyedév során, mellyel 100%-os darabszám szerinti növekedést ért el az előző év azonos időszakához viszonyítva. A negyedév során eladott 21 millió iPod készülék a tavalyi első negyedév eredményeihez képest pedig 8%-os csökkenést jelent.

A negyedév során az Apple visszamenőleges hatállyal elfogadta a Financial Accounting Standards Board helyesbített számviteli szabványait. Az új számviteli szabványok a bevételek elszámolásának bizonyos területeit érintik, és egyes termékek esetében jelentős hatással vannak a vállalat számviteli gyakorlatára. A változás főként az iPhone és az Apple TV készülékek értékesítésének elszámolását befolyásolja.

„Negyedéves kimutatásunkat éves szintre átszámítva meglepő eredményre jutunk: az Apple bevétele meghaladja az 50 milliárd dollárt” - mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „Ebben az évben igen erős új termékekkel jelentkezünk a piacon. Egyik legjelentősebb újdonságunkat már ezen a héten bemutatjuk, és izgatottan várjuk fogadtatását."

„Büszkék vagyunk arra, hogy negyedévben 5,8 milliárd értékű készpénz-bevételt generáltunk” - nyilatkozta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. „Az előttünk álló második negyedévben 11-11,4 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 2,6-2,18 dolláros részvényenkénti hígított nyereségre számítunk.”

Hozzászólások